Cascador pe două roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai tare freestyler de motocros din România, protagonistul unei expoziţii foto

campion în imagini" de la K FE van graph.
La toate reprezentările sale de cascadorii pe motocicletă, Mihai Stoichescu, în vârstă de doar 19 ani, a impresionat prin stilul său unic de a face fiecare trick la limita siguranţei. Toată lumea bună a sportului pe două roţi îi atribuie deja titlul de cascador al României, chiar dacă mai are încă ceva drum de parcurs până acolo. Liviu Jigmond, de la Clubul Moto Extrem Lugoj, a renunţat la motocros acum câţiva ani pentru a-l antrena pe Mihai, pentru că a văzut în tânărul, de numai 14 ani, de atunci, un adevărat talent.
A avut dreptate, pentru că ascensiunea acestuia în motocros a fost fulgerătoare.
Vicecampion la 15 ani
În 2002, a debutat în Campionatul Naţional de Motocros la clasa 85 cmc juniori şi a devenit vicecampionul României. În 2003, a debutat la clasa 125 cmc seniori şi a urcat pe podium la majoritatea etapelor de Cupă Naţională de Motocros la care a participat. La numai un an de la debut, în 2003, Mihai a trecut la clasa 125 cmc, iar prima etapă din campionatul naţional (Ciolpani) i-a adus un loc III. În 2003, a participat la cinci concursuri, obţinând două podiumuri. Pentru că talentul îi depăşea vârsta, Mihai a trecut la seniori cu mai mult de un an înainte de împlinirea celor 18 ani.
Numărul 101, primul la START
Mihai spune că a ales motocrosul pentru că este un sport bărbătesc. În prezent, tânărul se poate mândri cu titlul de cel mai bun stunt-er (cascador) din ţară pe motocicletă. A făcut deja mai multe demonstraţii de freestyle pentru filmări televizate, dar şi în cadrul unor show-uri cu ocazia Balcaniadei la Viteză pe aeroportul din Arad, apoi la Caransebeş, tot în cadrul unei etape de viteză, la Reşiţa şi la Romaero Băneasa, alături de campioni mondiali la Supermoto.La fiecare start din circuitul de motocros din ţară, Mihai este primul care ia virajul. Deja există un fel de mit: "Participă şi Miţă? La primul viraj, prima motocicletă va fi cea cu numărul 101" (numărul de concurs al lui Mihai).
Alături de Christian Pfeiffer
Mihai este în prezent cel mai bun freestyler din România. Inedit şi neobişnuit este şi faptul că a ajuns la această performanţă în doar câţiva ani de zile. La doar 19 ani, are la activ mai multe demonstraţii de stunt-uri (cascadorii), pe care le-a susţinut la cele mai importante competiţii moto din ţară. Însă lucrul cel mai important din cariera sa este demonstraţia pe care a susţinut-o, la numai 16 ani, la un show, împreună cu Christian Pfeiffer, campionul mondial la Stuntriding. Mihai este singurul român care a evoluat alături de Christian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite