Carmen Dan şi-a numit secretar de stat de la fosta „Doi ş’un sfert”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne, comisar-şef Gheorghe Nucu Marin, provine de la Direcţia Generală de Protecţie Internă. Informaţia a fost confirmată chiar de ministrul de Interne, Carmen Dan.

Al doilea om din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin (48 de ani), care are gradul de comisar-şef, este şi la o săptămână de la numirea în funcţie o enigmă inclusiv pentru colegii săi din structurile central ca să nu mai vorbim despre cei din ţară. Asta pentru că provine din Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGIPI) mai cunoscută ca „Doi ş’un sfert”. Misterul a fost risipit în exclusivitate pentru „Adevărul”, de către ministrul de Interne, Carmen Dan.

„Nu a avut timp încă să-şi publice CV-ul, să facă toate formalităţile. Are un termen la dispoziţie. Vă asigur că o să îndeplinească toate procedurile legale. Domnul Gheorghe Nucu Marin vine din zona de protecţie a Ministerului de Interne”, a explicat Carmen Dan.

Drept urmare, trecutul profesional al noului demnitar rămâne în continuare o mare necunoscută, în lipsa unui Curriculum Vitae. Nici date despre averea înaltului funcţionar nu se cunosc din cauza caracterului de conspirativitate al muncii lucrătorilor de la „Doi ş’un sfert”, aceştia neavând obligaţia de a-şi publica declaraţiile de avere şi de interese, ca în cazul funcţionarilor obişnuiţi.

Declaraţiile de avere ale ofiţerilor DGPI pot fi puse doar la dispoziţia instanţei de judecată la cererea acesteia, potrivit art.175 (1) din Codul de procedura penală.
Sindicaliştii din Poliţie sunt surprinşi de alegerea făcută de ministrul Carmen Dan.
„Am rămas puţin surprins. Dacă aş fi fost în locul ministrului, aş fi ales un profesionist de la Ordine Publică, specialist care să aibă o viziune de ansamblu asupra problemelor din Ministerul de Interne. Nu-l cunosc pe domnul Gheorghe Nucu Marin. Poate că are anumite calităţi...”, spune Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Decizia de numire, publicată în Monitorul Oficial

Pe 22 august 2017, a fost publicată în Monitorul Oficial Decizia nr. 593/2017 pentru numirea lui Gheorghe Nucu Marin în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, semnată de premierul Mihai Tudose.

„În temeiul art. 15 lit. d) şi al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie: Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Gheorghe Nucu Marin se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în document.

Ciocoiul de la Ministerul de Interne

Gheorghe Nucu Marin îl înlocuieşte din funcţie pe demisionarul Cornel-Gabriel Ciocoiu. În atenţia presei după ce s-a aflat că a fost reangajat în Ministerul de Interne a doua zi după pensionare, Ciocoiu a cerut să fie eliberat din funcţie. Decizia a apărut, în urmă cu o săptămână, în Monitorul Oficial. Până de curând, Cornel Gabriel Ciocoiu era director general al Direcţiei Generale Management Operaţional din MAI, funcţie pe care o deţinea din 2015. În această calitate, Ciocoiu încasa lunar un venit de circa 14.000 de lei (salariu, normă de hrană, bani de echipament, primă de vacanţă). El a trecut apoi în rezervă, cu grad de general, ajungând, la 45 de ani, să primească o pensie de peste 13.000 lei. Ulterior,„pensionarul” a fost numit secretar de stat în Ministerul de Interne, funcţie plătită cu cel puţin 10.000 de lei lunar.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite