Carmen Dan: Arhiva DIPI nu a plecat din instituţie şi nici nu a fost distrusă; are un backup într-un sistem electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat duminică seara, la România TV, că nu se poate compara situaţia de la DIPI cu aceea a SIPA, în condiţiile în care arhiva DIPI nu a plecat din instituţie şi nu a fost distrusă, având un backup într-un sistem electronic.

 Întrebată ce s-a întâmplat cu arhiva DIPI, ministrul a dat asigurări că nu a fost distrusă.

„În niciun caz nu am putea să comparăm situaţia de la DIPI cu situaţia de la SIPA. Eu vă asigur că arhiva DIPI nu a plecat din instituţie şi nici nu a fost distrusă, ea are un backup într-un sistem electronic, nu vorbim de nişte dosare în formă materială”, a răspuns Carmen Dan.

Referitor la numirea şefului DIPI, actuala DGPI, Carmen Dan a spus că acest serviciu nu trebuie tratat special şi separat faţă de alte direcţii generale din cadrul MAI, fiind normal ca directorul să fie numit de ministru.

„În ceea ce priveşte numirea şefului DIPI, părerea ministrului de Interne este că acest serviciu nu trebuie tratat cumva special şi separat de alte direcţii generale din cadrul Ministerului. Dacă avem directori generali care funcţionează pe aceeaşi schemă în cadrul ministerului, care sunt numiţi de către ministrul de Interne, cred că la fel trebuie abordat şi acest serviciu, chiar dacă este un serviciu de protecţie internă”, a subliniat ministrul de Interne.
viewscnt

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite