"Capitala" Moldovei, îngropată în zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenurile, între care rapidul Bucureşti-Iaşi, au avut întârzieri de peste o oră

Pe stadionul "Emil Alexandrescu", zăpada depăşea un metru, motiv pentru care şefii grupării Politehnica au solicitat şi ei amânarea începerii returului.
Troiene de zăpadă, şoferi nervoşi, oamenii împingând maşini, blocaje pe arterele importante. Aşa a arătat metropola moldavă în prima zi de primăvară. Întoarcerea iernii a luat prin surprindere autorităţile locale. În noaptea de marţi spre miercuri, angajaţii municipalităţii au împrăştiat materiale antiderapante, dar ninsoarea a făcut zadarnice eforturi. Prima dimineaţă care ar fi trebuit să fie de primăvară a dat mai mari bătăi de cap ieşenilor decât zilele obişnuite de iarnă. şoferii le-au "urat" de bine autorităţilor, iar răspunsul şefilor oraşului nu a întârziat să apară. ,,Se circulă în condiţii de iarnă. Îi atenţionăm pe şoferii care îşi parchează maşinile pe marginea drumurilor, lucru care ne împiedică să degajăm zăpada, că nu ne interesează dacă vor reclama ulterior că utilajele au zgâriat autoturismele'', a avertizat primarul Gheorghe Nichita.
Omăt de peste un metru pe terenul Politehnicii
Pe drumurile din judeţul Iaşi se circula ieri greu, iar o maşină a Staţiei de Ambulanţă a rămas blocată, timp de câteva ore, în localitatea Sineşti. Pe de altă parte, şefii Regionalei CFR au anunţat că multe trenuri au înregistrat întârzieri de peste o oră, printre ele fiind şi un rapid pe relaţia Bucureşti-Iaşi. Uluiţi de neaşteptata cădere de zăpadă au fost şi şefii clubului de fotbal Politehnica Iaşi, care au solicitat amânarea începerii returului, spunând că zăpada măsoară, pe terenul de fotbal, mai bine de un metru.

Ninsoare cu ghinion pentru regia de transport
Vremea rea a ridicat probleme mari Regiei Autonome de Transport Public din Iaşi (RATP). Pe parcursul zilei de ieri, din cauza defecţiunilor, peste zece tramvaie au fost nevoite să se retragă la depou. "Defecţiunile au fost generate de zăpada care a intrat în macazuri sau umezeala care a ajuns la motorul mijloacelor de transport", a precizat Adrian Mihai, purtător de cuvânt la RATP. Pe lângă defecţiunile vagoanelor, activitatea RATP a fost blocată timp de câteva zeci de minute din cauza unui tir care a deraiat, înţepenindu-se taman pe linia de tramvai din cartierul ieşean Tătăraşi. Incidentul s-a produs la ora 7,00, ca o oră mai târziu un autoturism să intre în coliziune cu un tramvai care circula în cartierul Podu Roş.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite