Camioane Iveco 6X6 pentru Armata României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camionul poate tracta remorci sau piese de artilerie şi la cerere, există posibilitatea de a fi dotat cu blindaj
Camionul poate tracta remorci sau piese de artilerie şi la cerere, există posibilitatea de a fi dotat cu blindaj

Ministerul Român al Apărării a ajuns se pare la un acord cu Iveco Defence Vehicles pentru furnizarea a 173 de camioane de transport general. Compania italiană susţine că trebuie să livreze autovehiculele în acest an. Este vorba de camioane cu tracţiune integrală 6X6, care aparţin gamei de vehicule de înaltă mobilitate ale Iveco Defence Vehicles.

Sunt concepute să transporte trupe sau echipamente, au în dotare troliu de recuperare din teren greu şi sunt echipate cu sistem central de umflare a pneurilor în timpul mersului. 

Camionul pentru a fost  conceput pentru a oferi sprijin tactic în orice operaţiune militară şi poate fi uşor trasnportat  în teatrele de operaţii cu aeronave C-130.

Cel mai apobabil este vorba de modelul Iveco M250 care se află în producţie din anul 2003. Are un motor de 450 CP, iar cabina este concepută pentru şofer şi trei pasageri. Poate tracta remorci sau piese de artilerie şi la cerere, există posibilitatea de a fi dotat cu blindaj.

Are o viteză maximă de 85 km/h şi o autonomie de 680 de kilometric, poate urca rampe de 60 de grade şi suportă drumuri cu înclinaţie laterală de 40 de grade.

Armata Română are deja în dotare camioane produse de Iveco, compania italiană livrând 57 vehicule după ce a câştigat o licitaţie din 2015.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite