Calculul Poliţiei pentru vitezomani: „Timp de completare a procesului-verbal, 10 minute. Distanţa pe care o parcurgi în acest timp, circulând legal, 21,6 km“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română revine cu o nouă postare amuzantă pe Facebook pentru a-i sensibiliza pe şoferii care calcă prea tare pedala de acceleraţie.

Poliţiştii fac un calcul simplu care arată că un vitezoman oprit în trafic de un agent de la Rutieră, pentru completarea procesului-verbal de amendă, ajunge mai târziu la destinaţie decât cel care respectă limitele de viteză legale. 

„Viteza maximă legală, pe autostradă – 130 km/h

Viteza la care rămâi fără permis – 190 km/h

Timp de completare a procesului-verbal – aproximativ 10 minute

Distanţa pe care ai fi putut să o parcurgi în acest timp, circulând cu viteza legală – 21,6 km

Calculul simplu de mai sus ne arată că ieşi clar mai bine dacă respecţi viteza legală: ajungi mai repede şi în siguranţă la destinaţie, cu permis şi fără amendă de plătit!“, este mesajul Poliţiei Române.

„Săptămâna trecută, 73 de şoferi nu au ţinut cont de acest calcul şi au rămas fără permis pentru 90 de zile după ce au pus în pericol siguranţa circulaţiei pe autostrăzi“, mai spun poliţiştii. 

Record de viteză pe autostradă

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 73 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 251 km/h, pe autostrada Bucureşti-Braşov. Toate persoanele au fost amendate, totodată fiindu-le reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În perioada 14 – 20 mai a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru siguranţa traficului rutier.

Astfel, pe autostrada A1, 31 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 234 km/h.

De asemenea, pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 4 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 190 km/h şi 206 km/h.

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, poliţiştii au depistat 38 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 251 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 18 mai a.c., la ora 12:05, pe autostrada Bucureşti-Braşov, când poliţiştii au depistat un bărbat, care conducea cu viteza de 251 km/h.

Toţi conducătorii auto depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite