Căderea Imperiului de prostituate de lux al lui „Vader“ din Piteşti. Reţeaua damelor de companie din Ibiza şi din Zurich

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva
FOTO: Arhiva

O reţea de proxeneţi care exploatau sexual tinere în Europa de Vest în schimbul unor sume colosale de bani a fost destructurată de procurori, care vorbesc inclusiv despre o victimă care înainte de a fi păcălită şi dusă cu forţa în Elveţia a fost profesoară de Limba franceză. „Aceasta este doar una dintre zecile de femei care au căzut în capcana unor proxeneţi fără milă“, arată anchetatorii.

Nu mai puţin de 14 persoane au ajuns după gratii în cea mai recentă anchetă a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Acuzaţiile: constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de persoane. Reţeaua de crimă organizată era coordonată de Marius Alexandru, zis „Vader” sau „Naşul” şi se ocupa cu racolarea de tinere în vederea exploatării sexuale în vestul Europei, mai precis în Spania (Ibiza) şi Elveţia (Zürich). Proxeneţii foloseau în afaceri metoda „Loverboy”, sau „Casanova”, în care femeia acceptă să fie prostituată din dragoste pentru iubit.

„Ai grijă cu diva, să schimbi maşina la sfârşitul lunii, fă să-ţi fie bine că e perversă. Te iubesc. Fără milă. Fără dragoste!” Aşa suna mesajul lui Iulian Dîrnea, proxenet cu experienţă, către prietenul său Geani Pîrvu, începător în afacerile de prostituţie. Tânăra în discuţie „lucra” în clubul Globe din Zürich (Elveţia), iar Geani era pentru ea atât iubit, cât şi proxenet. Iulian Dîrnea şi Geani Pîrvu sunt doi dintre proxeneţii care făceau parte din reţeaua lui „Vader”.

LIMBAJ MAFIOT: „ASPETA ORDINE“

Potrivit monitorizării făcute de procurorii DIICOT, gruparea s-a format în 2011, în Piteşti, dar „Vader” ar fi aderat în 2012 la aceasta. Autoritatea acestuia asupra celorlalţi era unanim recunoscută, el fiind cel care îi băga în şedinţă sau care media conflictele dintre aceştia membrii reţelei. Procurorii spun că unii membri ai grupului se adresau ca în cadrul unei ierarhii de tipul mafiei italiene cu sintagma „Aspeta ordine” (aştept ordine - traducere din italiană).

Un colaborator DIICOT a purtat tehnică de interceptare şi i-a tras de limbă pe proxeneţi. Aşa au aflat procurorii că „Vader” era recunoscut pentru uşurinţa cu care reuşea să plaseze fetele în cluburile selecte. În schimbul acestui serviciu acesta primea sume cuprinse între 500 şi 1000 de euro. „Se merită să îi faci un cadou de 500-1.000 euro şi să faci 7-8-10 mii pe lună, îi faci tu cadou....eram şi în perioada aia de m-am ars. Lui «Vader» nu i-am făcut niciun gest, datorită lui am făcut… bine şi eu am făcut anumite gesturi pentru el că nu aveam eu cum să fiu prieten cu «Vader»… m-a ajutat fără un ban, 2.000 mi-a dat când a plecat aia, a avut grijă de ea, tot, ia dat haine, ce dracu’, mă?! Sunt câteva sute de euro şi chestiile astea, nu ţi le face nimeni,bilete, p..., sule”, explica unul dintre proxeneţi.

CAZUL PROFESOAREI DE FRANCEZĂ

Procurorii au explicat că reţeaua era foarte bine organizată: o parte dintre membri recrutau tinerele, alţii le transportau în cluburi şi, nu în ultimul rând, mai existau cei care se ocupau de colectarea banilor, de pază sau de cazare. Potrivit anchetatorilor, multe dintre tinere au fost forţate să se prostitueze.

De exemplu, unul dintre proxeneţi s-a văzut nevoit să se căsătorească cu o profesoară de limba franceză, pentru a-i câştiga încrederea. Imediat după nuntă, tânăra a fost dusă în Elveţia şi obligată să se prostitueze, împotriva voinţei sale. După aproximativ un an, femeia a refuzat să mai continue practicarea prostituţiei, fapt care a dus la divorţul celor doi.

Potrivit monitorizării DIICOT, deşi proxeneţii nu aveau niciun venit legal, ei aveau un standard ridicat de viaţă. Absolut toţi trăiau în vile, aveau maşini de lux, mergeau frecvent în străinătate şi jucau sume importante la jocuri de noroc.

„ÎL SUN ACUM ŞI PE TAC-TO“

Ca să fie siguri că primesc toţi banii, tinerelor care practicau prostituţia li se impunea permanent să raporteze sumele de bani câştigate. În cazul în care raportau sume considerate insuficiente, acestea erau batute crunt şi ameninţate că famililiile lor vor afla că se prostituează. „Stai că am şi numărul lui tac-to. Îl sun acum şi pe tac-to şi îi spun io lu tac-to ce faci tu, câţi bani produci… fă-i la prima …”/ „Îi spun io lu tac-to să audă mă-ta că da… ai produs pentru mine. Stai aşa…”, le ameninţa un membru al grupului pe tinere.

Într-un alt caz, una dintre fete, care nu mai voia să se prostitueze, a fost tăiată cu cuţitul. Procurorii DIICOT spun că gruparea a trimis în România nu mai puţin de 5 milioane de euro, dar că suma câştigată de pe urma tinerelor ar fi mult mai mare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite