Bugetarul care i-a jignit pe românii din Diaspora, reclamat la CNCD: 5 milioane de români au plecat din cauza unor oameni ca acest individ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia asociaţiilor de români din Europa a anunţat, joi, că a sesizat Consiliul Naţional de Combatere a Disriminării în cazul funcţionarului public care a declarat că la mitingul din august al Diasporei se va goli Europa de „cerşetori, hoţi şi curve“. „În afara ţării locuiesc peste 5 milioane de români care au plecat din cauza faptului ca România a fost administrată de oameni ca acest individ”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa au anunţat că au sesizat Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării în cazul şefului Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea, Cristian Prescorniţoiu. În plus, aceştia îi cer bugetarului demisia, după ce, într-o postare pe Facebook, a susţinut că la mitingul din 10 august al Diasporei se va goli Europa de „cerşetori, hoţi şi curve din România“.

FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) a sesizat în cursul zilei de astăzi Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării, în cazul postărilor din spaţiul public ale domnului Cristian Prescorniţoiu care vizează românii din diaspora. În cursul zile de ieri, domnul Cristian Prescorniţoiu, a postat pe o reţea de socializare, o declaraţie conform căreia românii din diaspora care vor veni la manifestaţia de pe 10 August, sunt, "cerşetori, hoţi şi curve". Îi cerem domnului Cristian Prescorniţoiu, demisia de urgenţă.  Dacă ar fi obligat să-şi folosească  rezervele financiare pentru plata unor eventuale daune, în diaspora ne îndoim că ar putea să-şi câştige o pâine cinstită, dat fiind că toată viaţa a fost doar în funcţii publice. În afara ţării locuiesc peste 5 milioane de români care au plecat din cauza faptului ca România a fost administrată de oameni ca acest individ. Cei din diaspora formează o comunitate de oameni harnici, care işi câştigă din greu existenţa şi care în fiecare zi pun bani deoparte pentru a trimite celor dragi din ţară”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţia asociaţiilor de români din Europa.

„Nu înţeleg de ce Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării nu s-a autosesizat încă, şi a aşteptat ca noi să le trimitem petiţie. Este inadmisibil ca un funcţionar al Statului Român să jignească grosolan o parte importantă din societatea românească”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

„Se tot încearcă de câţiva ani o instigare a românilor din ţară contra românilor din diaspora. Tuturor acelora care alimentează această idee le spun clar că nu vor reuşii. Majoritatea românilor din ţară au cel puţin un amic, prieten, copil, iar în unele cazuri chiar si părinte, în străinătate. Nimeni nu va reuşi sa ii poziţioneze împotriva fraţilor lor", a completat acesta.

Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea, a făcut valuri pe internet după ce a distribuit o postare în care se susţine că „10 august, cea mai mare sărbătoare europeană. Se goleşte Europa de Cerşetori, Hoţi şi Curve din România”. Postarea face trimitere (după cum recunoşte chiar Prescorniţoiu) la anunţatul miting al Diasporei româneşti, care ar urma să aibă loc pe 10 august 2018 în Bucureşti.

Contrat de o serie de comentatori, Prescorniţoiu a insistat că la miting nu au cum să vină oameni care au de lucru, pentru că aceştia sunt la muncă. „Vorbeam de hoţi, curve şi cerşetori! Cei ce muncesc nu vin la mitinguri! Cine se simte lezat...”, a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

El a mai susţinut şi că românii din diaspora ar trebui să protesteze acolo, la ei, adăugând că în România s-a investit prea puţin în tunuri cu apă şi pistoale cu şocuri electrice.

Citeşte şi:

Odă „hoţilor, cerşetorilor şi curvelor“ care vin la miting pe 10 august

Bugetarul cu funcţie care susţine că la mitingul din 10 august al Diasporei se va goli Europa de „cerşetori, hoţi şi curve din România“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite