BOR şi-a găsit de lucru la început de an. Sinodul dezbate iniţiativa „Constituţiei anti-gay“, care prevede interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejean, a anunţat în timpul slujbei de Crăciun iniţierea unei campanii de strângere de sămânături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât legea fundamentală să prevadă explicit că familia se întemeiază din comuniunea unui bărbat cu o femeie. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au declarat astăzi, 5 ianuarie, că vor discuta iniţiativa prelatului bănăţean peste câteva zile.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) au explicat, pentru „Adevărul“, că declaraţiile pe care le-a făcut Mitropolitul Banatului sunt doar păreri personale şi că până în acest moment Patriarhia Română nu a luat nicio decizie cu privire la o eventuală strângere de semnături.

„A fost o iniţiativă ad-hoc a mitropolitului. Nu a fost o discuţie anterioară. A fost părerea personală a dumnealui. La jumătatea acestei luni va avea loc prima şedinţă a Sinodului şi, cu siguranţă, se va discuta şi despre acest aspect. Este important de consemnat că în acest moment Patriarhia nu strânge semnături pentru aşa ceva“, au explicat reprezentanţii BOR. 

Strângere de semnături

La sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anunţat iniţierea unei campanii de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât legea fundamentală să prevadă că familia se întemeiază între un bărbat şi o femeie.

„Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştri care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenunchiată în sensul acesta. Suntem un popor cu mulţi mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului alter al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre – bărbat şi femeie”, le-a spus mitropolitul Banatului credincioşilor, potrivit pressalert.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, înaltul prelat le-a mai spus credincioşilor că “o mamă nu naşte prunci ca după câţiva ani să fie doar ţărână, ci o mamă naşte prunci pentru cer. Iubiţi credincioşi, Dumnezeu, prin întruparea sa şi prin Înviere, ne-a arătat că nu doreşte ca pământul să fie cel mai mare cimitir antropologic din univers. Dumnezeu vrea ca acest pământ atât de minunat să fie locul bucuriei sale”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite