Blejnar a numit şef la vama Bucureşti un consilier de la Ministerul Muncii, fost iubit al Mioarei Mantale şi al Ramonei Gabor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Văduva este noul şef de la vama Bucureşti, anunţă Realitatea Tv. Acesta a fost numit în funcţie pentru o perioadă de şase luni printr-un ordin intern al şefului ANAF, Sorin Blejnar. Văduva a fost consilierul lui Nicolae Ivăşchescu, secretar de stat la Ministrul Muncii.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii Bursa pariurilor la Realitatea TV.

Silviu Văduva a ţinut prima pagină a ziarelor nu prin cariera sa politică, ci prin relaţiile cu Mioara Mantale şi Ramona Gabor, sora mai mică a Monicăi Columbeanu.

"Începând cu data de 21 februarie 2011, domnul Văduva Silviu, numit temporar în funcţia publică de consilier clasa I grad profesional superior gradaţia 3, clasa de salarizare 70 la Ministerul Muncii, detaşat pe perioada deţinerii calităţii de funcţionar public, dar nu mai mult de 6 luni, în funcţia publică teritorială de execuţie de inspector vamal clasa I grad profesional superior clasa de salarizare 57 la Biroul Autorizări din cadrul Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale se împuterniceşte cu exercitarea funcţiei publice de conducere vacante de director executiv al Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale pe perioada detaşării, în conformitate cu prevederile art. 45 alin (1) din Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici", se precizează în ordinul semnat de şeful ANAF, Sorin Blejnar, citat de Realitatea Tv.

Întrebat ce îl recomandă la şefia vămii din Bucureşti, Văduva a răspuns: CV-ul meu.

"Dacă aţi fi văzut CV-ul meu, arată că în afară de facultate am diverse masteruri şi cursuri universitare. În ultimul an de zile, am lucrat la Ministerul Muncii, am condus un proiect european prin care statul român prin Ministerul Muncii a reuşit să absoarbă peste patru milioane de euro. În momentul în care am văzut că sunt tensiuni şi datorită evenimentelor de la vama Siret şi restul evenimentelor care au fost în vestul ţării am făcut o solicitare de detaşare în cadrul Direcţiei Generale a Vămilor. Fiind posturi libere mi s-a aprobat detaşarea", a spus Văduva la Realitatea Tv.

Silviu Văduva are 36 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept. În ceea ce priveşte studiile post-universitare invocate de acesta drept calificare pentru şefia vămii din Capitală, trebuie menţionat că acesta a urmat un master în Tranzacţii economice internaţionale la ASE Bucureşti în perioada 2001 – 2002, între 2007 – 2008  a urmat unui alt master la Academia Naţională de Informaţii, iar între 2009 – 2010 a urmat cursuri la Institutul Diplomatic Roman şi master în Administraţie Publică la SNSPS.

Din 2008, Văduva a fost consilier local la Primăria Sectorului 6, membru al Consiliului de administraţie RADET Bucureşti, iar din 2010 este şi Consilier personal în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Site-ul cursdeguvernare.ro scrie că în perioada în care era consilier la Primăria Sectorului 6, Văduva a făcut donaţii către PDL în valoare de 199.500 lei, cu toate că avea venituri de doar 37.305 lei. potrivit aceleiaşi surse, ăn acelaşi an, acesta a acordat un împrumut de 400.000 de euro firmei sale, Urban Media Solutions SRL şi a împrumutat cu 1,25 milioane de euro nişte „persoane fizice”. Acesta a luat, tot în 2008, un credit pe trei ani de 960.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite