Biroul Anticorupţie Neamţ a dovedit un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de poliţie din municipiul Roman va fi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, informează Biroul Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei

Un agent de poliţie din municipiul Roman va fi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, informează Biroul Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor care a definitivat dosarul penal. Dan Hagiu, în vârstă de 26 ani, agent de ordine la Biroul de ordine publică, a pretins şi primit de la Maria Valeria M. din localitate suma de 600 de euro pentru a-i facilita obţinerea a cinci paşapoarte în regim de urgenţă.
Agentul de poliţie s-a deplasat, în mai multe rânduri, cu membrii familiei respective la Piatra Neamţ, unde le-a creat impresia că are relaţii la Serviciul Comunitar de Paşapoarte pentru eliberarea documentelor în regim de urgenţă. Deoarece promisiunea nu s-a mai materializat, partea vătămată i-a cerut poliţistului banii înapoi.Plimbată, femeia s-a adresat Biroului Anticorupţie Neamţ, iar cu ocazia verificărilor care au demarat în septembrie 2005, poliţistul şi-a recunoscut fapta, după ce a avut o poziţie oscilantă. Sub supravegherea procurorului desemnat de Parchet, Dan Hagiu a declarat că nu a intervenit la Paşapoarte, iar banii primiţi i-a folosit în interes personal. Pentru fapta comisă, agentul de ordine riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 10 ani. Pe perioada cât va fi judecat va fi suspendat din activitate şi pus la dispoziţia conducerii IPG.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite