Băcăuanii au dat de lucru salvamontiştilor nemţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii băcăuani au dat de furcă în ultimele zile salvamontiştilor nemţeni. şi asta pentru că au plecat să înfrunte muntele total nepregătiţi. Un băiat în vârstă de 13 ani, George

Turiştii băcăuani au dat de furcă în ultimele zile salvamontiştilor nemţeni. şi asta pentru că au plecat să înfrunte muntele total nepregătiţi.
Un băiat în vârstă de 13 ani, George Ichim, din Buhuşi, a solicitat intervenţia salvatorilor. El a venit în excursie cu familia şi alţi cinci copii. În timp ce urca pe masivul Ceahlău, spre cabana Dochia, a alunecat şi a făcut o entorsă la picior, pe care a ignorat-o. Pentru că starea lui s-a agravat şi nu se mai putea deplasa, cei din grupul său au solicitat intervenţia salvamontiştilor. Alţi doi tineri, tot din Bacău, s-au rătăcit pentru că au urmat un traseu nemarcat. Ei au ajuns într-o zonă extrem de periculoasă, Jgheabul Cascadelor, şi au fost recuperaţi de salvamontişti după mai bine de şase ore de căutări. Văzând că nu mai ajung la cabana Dochia, cei doi tineri, de 23 şi 22 de ani, au sunat la 112, anunţând că s-au rătăcit. Echipa de salvamontişti a răscolit timp de mai multe ore muntele şi asta pentru că tinerii nu au putut da nicio informaţie despre locul în care sunt. Ei au fost găsiţi, într-un sfârşit, într-o zonă extrem de periculoasă, deasupra unui perete muntos înalt de 12-13 metri.
Salvamontiştii spun că sezonul 2006 a fost aglomerat, "media de accidentare este de trei pe săptămână, ceea ce e foarte mult, a fost sejur abundent, dar totuşi... vinovaţi de accidente şi de rătăciri sunt turiştii, având în vedere că masivul Ceahlău are un sistem informaţional bine pus la punct", mai spune Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite