Avertizare meteo pentru Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii anunţă ploi însemnate în următoarele 24 de ore. Potrivit unei avertizări meteo trimise Prefecturii şi Primăriei Iaşi se precizează că "se pot înregistra 20-25 de litri pe

Meteorologii anunţă ploi însemnate în următoarele 24 de ore. Potrivit unei avertizări meteo trimise Prefecturii şi Primăriei Iaşi se precizează că "se pot înregistra 20-25 de litri pe metrul pătrat".
Potrivit avertizării, în unele cazuri se poate ajunge chiar până la 60 de litri pe metrul pătrat. Prefectul Radu Prisăcaru a transmis avertizarea tuturor primăriilor din judeţ. Pe de altă parte, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. "Regia de Apă (RAJAC) şi Direcţia Ape Prut au primit ordin să monitorizeze punctele unde ar putea apărea probleme. Oricum, canalizarea din Iaşi nu poate absorbi mai mult de 25 de litri pe mp în cazul unor ploi", a declarat primarul. Şeful municipalităţii a precizat că sunt pregătite 200 de paturi la o unitate de jandarmi, în cazul în care oamenii din cartierele mărginaşe şi fără canalizare vor trebui evacuaţi. "Sperăm ca şi în alte rânduri să rămânem doar cu avertizarea şi să nu fie inundaţii'', a precizat Gheorghe Nichita.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite