Avertismentul MAE privind Codul roşu de caniculă din Portugalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In Portugalia este Cod roşu de caniculă
In Portugalia este Cod roşu de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetăţenii români care călătoresc în Portugalia privind Codul roşu de caniculă pentru centrul acestui stat şi cel portocaliu pentru restul ţării şi recomandă ocolirea zonelor cu incendii de vegetaţie din regiunea Leiria.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Portugheze că Institutul portughez al Mării şi al Atmosferei (IPMA) a emis o avertizare meteorologică de caniculă — nivel cod roşu pentru centrul Portugaliei (Lisabona, Santarém, Setúbal şi Bragança) şi cod portocaliu pentru restul ţării. Avertizarea este valabilă pentru data de 18 iunie 2017, în intervalul orar 05.22 — 20.59. IPMA a anunţat că valul de căldură şi disconfort termic va continua până luni, 19 iunie", se arată într-un comunicat al MAE, ctat de Digi24.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea/ocolirea zonelor cu incendii de vegetaţie din regiunea Leiria, precum şi a căilor de circulaţie din zonele centrale, aflate sub cod roşu, din cauză că în aceste zone s-au înregistrat deja zeci de persoane decedate, relevă sursa citată, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213960866, +351213968812, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii call center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Republica Portugheză: +351 927 411 628.

„MAE recomandă consultarea paginilor dedicate de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/PT-Portugalia.html, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie", se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite