Averea torţionarului Alexandru Vişinescu, pusă sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, punerea sub sechestru a garsoniererei, a unei treimi din pensie şi a unor acţiuni ale lui Alexandru Vişinescu la mai multe societăţi de investiţii financiare, în dosarul în care acesta este judecat pentru moartea a 12 deţinuţi politici.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au luat măsura sechestrului pentru “garantarea reparării pagubei”, până la concurenţa sumei de 660.000 de euro.
Garsoniera în care locuieşte Vişinescu este evaluată la doar 78.450 de lei (17.500 de euro).

Nici cele 12 acţiuni deţinute de Vişinescu la SIF1 Banat-Crişana SA, 10 acţiuni la SIF2 Moldova SA, 64 de acţiuni la SIF3 Transilvania SA, 77 de acţiuni la SIF4 Muntenia SA şi 21 de acţiuni deţinute la SIF5 Oltenia SA, nu valorează prea mult.

Statul plăteşte pentru crimele torţionarului

Tot miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca statul român, reprezentat de Ministerul de Finanţe, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor să fie părţi responsabile civilmente în dosarul lui Vişinescu, astfel încât dacă instanţa va dispune plata unor daune morale, cele trei instituţii vor plăti şi ele, alături de Vişinescu.
“Admitem cererea de constituire a statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, a Ministerului Afacerilor Interne şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor drept părţi responsabile civilmente şi dispune citarea celor trei entităţi la termenul următor, pentru ca acestea să-şi poată construi apărarea”, au decis judecătorii Curţii de Apel.

Alexandru Vişinescu nu a fost prezent la instanţă şi, potrivit judecătorilor, nu a făcut dovada faptului că nu poate să vină la proces, motiv pentru care la termenul următor va fi adus cu mandat de aducere, fără a mai fi citat la domiciliu.

Curtea de Apel Bucureşti a început în 24 septembrie judecarea dosarului lui Alexandru Vişinescu - acuzat de moartea a 12 deţinuţi politici în perioada în care a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat.

Procurorii Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Vişinescu pentru infracţiuni contra umanităţii, în dosarul având ca obiect sesizarea formulată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite