Autobuzul morţii, un hârb „fără defect“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina implicată în accidentul soldat cu patru morţi şi 74 de răniţi era veche de 50 de ani, dar avea toate autorizaţiile. Poliţia Tulcea a închis ieri-dimineaţă digul unde s-a răsturnat joi un autobuz încărcat cu 78 de călători.

Şoferul autobuzului nu este acuzat oficial de nici o infracţiune. Niculaie Razim (61 de ani) a fost audiat de procurorii tulceni, iar aceştia vor stabili începerea urmăririi penale. „Nu s-au luat măsuri împotriva acestuia, nu s-a pus problema reţinerii", a declarat prim-procurorul Ionel Scutelnicu, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea. Niculaie Razim va fi audiat din nou luni.

Citiţi şi:

Tulcea: Drum curăţat de sânge înainte de sosirea lui Boc şi Udrea!

Lacrimi de durere lângă sicriile femeilor ucise de autobuzul groazei

Şoferul autobuzului morţii din Tulcea a fost lăsat în libertate

Totul este „în regulă"

Directorul Autorităţii Rutiere Române Tulcea, Dan Munteanu, a declarat ieri că autobuzul circula în deplină legalitate. „Autobuzul avea toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru a circula inclusiv pe traseul respectiv, cu licenţă". Directorul Registrului Auto Român Tulcea, Aurel Cononov, a menţionat că autobuzul avea 56 de locuri pe scaune şi 14 în picioare, deci era oricum încărcat peste capacitatea maximă.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tulcea, procurorul Dan Stepanencu, a precizat că primele verificări tehnice ale autobuzului implicat în tragedie nu pot detecta dacă maşina avea defecţiuni la sistemul de frânare. Raportul tehnic oficial va fi făcut public cel mai devreme la sfârşitul săptămânii viitoare.

Autobuzul plin cu femeile angajate la fabrica de confecţii Gelco s-a răsturnat joi dimineaţa pe un dig circulabil de la marginea municipiului Tulcea.
Două dintre femei au murit pe loc, alte două s-au stins la secţia Terapie Intensivă, iar alte zece au fost grav rănite. Două dintre acestea, aflate în stare critică, au fost transportate cu elicopterele SMURD la Bucureşti. În total, 74 de călători ai autobuzului s-au prezentat la spital cu diverse traumatisme. Cele patru victime se numesc Anişoara Filip(41 de ani), Valentina Drăniceanu (45 de ani), Florica Constantinescu (44 de ani) şi Alexandrina Munteanu (47 de ani).

A prevăzut nenorocirea

Accidentul s-a petrecut la ora 6.20, la doar câteva sute de metri de destinaţie, după ce şoferul a tras pe dreapta pentru a da prioritate unei alte maşini. Tulceanca Anişoara Filip (41 de ani) este una dintre cele patru victime s-a stins în accidentul de ieri. Ea a lăsat în urmă doi copii, de 19 şi 21 de ani.

Vineri dimineaţa, soţul şi fratele Anişoarei Filip au venit să ridice trupul neînsufleţit de la morgă. „Avea o presimţire. De 17 ani de când lucrează la Gelco mi-a spus că ceva se va întâmpla. E un blestem acolo. Ultima dată spunea că autobuzul în care sunt duse la muncă, ca animalele în vagon, are probleme mari. Chiar îi era frică să mai urce în el, mai ales că şoferul lua oameni şi în picioare. Muncea şi sâmbăta şi duminica. Nu avea un liber, nu avea concediu. Mâine trebuia să aibă şi ea o zi liberă şi vroiam să mergem la părinţi. Mergem, dar ea e în sicriu. Cu bani puţini, vroiau muncă multă. Autobuzul morţii este din anii `60, un hârb", a spus Vasile Filip (42 ani). Fratele Anişoarei, Gheorghe Ţugui, împlinea vineri 31 ani. De ziua lui, a venit să ia trupul surorii de la morgă.

"Autobuzul avea toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru a circula inclusiv pe traseul respectiv."
Dan Munteanu directorul Autorităţii Rutiere Române Tulcea

Bilanţul răniţilor

Ieri, la Spitalul Tulcea mai erau internate 13 victime. Din cele şase persoane transportate de SMURD la Constanţa pentru investigaţii medicale suplimentare, patru se întorseseră ieri acasă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite