Atenţionare MAE: Cod galben pentru zăpadă, polei şi vânt puternic marţi în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Bulgariei că marţi mai multe regiuni din această ţară vor fi sub incidenţa unui cod galben pentru zăpadă, polei şi vânt puternic.

„Institutul Naţional bulgar de Meteorologie şi Hidrologie a instituit pentru ziua de 5 ianuarie 2016 cod galben pentru zăpadă, polei şi vânt puternic pentru judeţele Blagoevgrad, Haskovo, Yambol, Burgas, Varna şi Dobrici”, se arată într-un comunicat de remis Mediafax luni de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul le recomandă şoferilor să îşi echipeze maşinile şi să se informeze înainte de a pleca în afara ţării, iar cei care se află în Bulgaria şi au probleme sunt sfătuiţi să sune la numărul pentru urgenţă 112.

Cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ''Călătoreşte în siguranţă'' (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite