Asistentul lui Cătălin Botezatu a trecut testul poligraf în dosarul furtului de tablouri de la muzeul din Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistentul lui Cătălin Botezatu, a trecut testul poligraf în cazul tablourilor furate    FOTO Pappics
Asistentul lui Cătălin Botezatu, a trecut testul poligraf în cazul tablourilor furate    FOTO Pappics

Asistentul designerului Cătălin Botezatu, Petre Condrat, suspectat că ar fi fost implicat în cazul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam a trecut testul cu detectorul de minciuni, susţin surse din cadrul Poliţiei. În schimb, cei trei bărbaţi reţinuţi pentru jaful din noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 - respectiv Radu Dogaru, Eugen Darie şi Mihai Bitu - au picat testul la aparatul poligraf.

Criminaliştii Poliţiei Capitalei l-au testat astăzi la aparatul poligraf pe Mihai Alexandru Bitu, unul dintre cei trei români reţinuţi în cazul furtului tablourilor din Olanda.

Rezultatele au indicat faptul că acesta nu a spus adevărul atunci când a fost întrebat despre furtul celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Şi ceilalţi doi suspecţi arestaţi pentru furtul tablourilor, Radu Dogaru şi Eugen Darie, au minţit la testul poligraf, în timp ce asistentul lui Cătălin Botezatu, Petre Condrat, acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune, a spus adevărul, susţin surse din rândul anchetatorilor.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012.

Trei dintre suspecţi - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru - au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite