Artistul care scrie pe pereţii muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Perjovschi (49 de ani), din Sibiu, a ajuns vedetă de talie mondială, după ce a ridicat scrisul pe pereţi la rang de artă. Desenele românului au devenit o marcă proprie.

Sunt apreciate din Sibiu până în Japonia şi din Cuba până în SUA şi Canada. De câteva săptămâni, el este invitatul special şi vedeta Muzeului Regal din Ontario. Zeci de mii de oameni au venit să-i admire munca. „Ce să spun, a fost excelent. Mi s-au pus la dispoziţie toate mijloacele să fac un proiect bun, iar vizitatorii nu au lipsit", a spus artistul.

Despre Dan Perjovschi nu poţi spune că este un artist în sensul obişnuit al cuvântului. El nu pictează tablouri, ci desenează pe pereţi.

Arta lui nu te impresionează pe moment, dar te pune pe gânduri. Când îi vezi creaţiile nu te gândeşti la peisaje, ci la cel mai recent scandal internaţional. Prin urmare, şi reacţiile publicului canadian au fost pe măsură.

„Au venit familii cu copii şi clase întregi de şcoală zilnic, deşi intrarea costă 22 de dolari. Pe de-o parte e îmbucurător să vezi atâta lume, pe de alta, pierzi timp. A trebuit să stau de vorbă, să explic, să răspund la zeci de întrebări, de la cele generale legate de România la cele specifice care ţin de structura proiectului artistic. Am muncit în fiecare zi când cu gura, când pe perete cu carioca", a explicat artistul.

Opere cu mesaj social

Sibianul spune că îşi alege mereu proiecte cu impact social. „Muzeele sunt astăzi platforme intelectuale pentru difuzare unui conţinut umanist. Pentru mine sunt momente de celebrare a libertăţii de expresie. Fiecare zid, fiecare geam, fiecare podea pe care o primesc este pentru mine o posibiltate extraordinară de a atrage atenţia asupra problemelor mari şi mici ale societăţii omeneşti", a spus Dan Perjovschi. Sibianul va reveni în ţară la sfârşitul lunii mai.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite