Artiştii plastici, evacuaţi din Galeria de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii plastici care expuneau la Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) din Cluj au fost evacuaţi, ieri, din spaţiul în care funcţiona Galeria de Artă, după ce acesta a fost revendicat şi

Artiştii plastici care expuneau la Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) din Cluj au fost evacuaţi, ieri, din spaţiul în care funcţiona Galeria de Artă, după ce acesta a fost revendicat şi câştigat în instanţă de Biserica romano-catolică, după un proces care a durat mai bine de cinci ani.
Artiştii au negociat cu reprezentanţii Bisericii romano-catolice să rămână în continuare cu chirie în Galeria de Artă. Potrivit artiştilor, oferta de 500 de euro pe lună pentru chirie urma să fie analizată sâmbătă de reprezentanţii Bisericii, însă ieri artiştii au fost scoşi în stradă. Reprezentanţii Bisericii s-au întâlnit, luni, şi au stabilit că nu vor niciun fel de negocieri cu artiştii. Artiştii care expun la galerie au fost chemaţi să-şi ia tablourile şi sculpturile în spate şi să plece, a spus Sbârciu. Unul dintre expozanţi, Gheorghe Aştileanu, consideră că "în istoria artei nu există un asemenea moment şi este un atentat la identitatea culturală şi naţională a României".
Artiştii au cerut sprijinul Primăriei şi Ministerului Culturii, dar până acum nu a fost găsită nicio soluţie. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca a declarat că UAP va trebui să se restrângă la cele trei spaţii pe care le are în chirie de la Primărie până la rezolvarea situaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite