Aparat de sterilizare a deşeurilor periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava a fost pus ieri în funcţiune un aparat de sterilizare a deşeurilor periculoase. Directorul spitalului, Cristian Irimie, a precizat că

La Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava a fost pus ieri în funcţiune un aparat de sterilizare a deşeurilor periculoase.
Directorul spitalului, Cristian Irimie, a precizat că aparatul de sterilizare funcţionează pe sistemul cuptoarelor cu microunde şi că, după ce deşeurile infestate sunt trecute prin el, acestea devin deşeuri menajere, nepericuloase.Deşeurile reciclate provin de la dializarea pacienţilor, precum şi de la centrul de transfuzii al spitalului.
Recipientele în care a fost sânge sunt mai întâi sterilizate, astfel încât pe timpul transportului la incinerator să nu îi pună în pericol pe cei care le manipulează.Cristian Irimie spune că, dacă aparatul respectiv ar avea şi un tocător, deşeurile nu ar mai necesita arderea în incineratorul avizat în acest sens, la care spitalul plăteşte o sumă însemnată de bani, ci ar fi distruse prin tocare. Preţul unui astfel de dispozitiv este însă mare pentru bugetul spitalului, ridicându-se la aproximativ 15.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite