Aneliştii din Huşi se vor încălzi la "bec" în această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aneliştii din zona industrială a municipiului Huşi se pregătesc pentru o iarnă grea. Cum lucrările de racordare a zonei industriale la gaz metan se vor executa anul viitor, în această iarnă

Aneliştii din zona industrială a municipiului Huşi se pregătesc pentru o iarnă grea. Cum lucrările de racordare a zonei industriale la gaz metan se vor executa anul viitor, în această iarnă fiecare dintre locatarii acestor blocuri va fi nevoit să găsească o soluţie pentru încălzirea apartamentului.
Din acest motiv, aneliştii s-au grăbit să-şi procure calorifere electrice sau reşouri, singurele surse de încălzire pe timpul iernii. Unii mai întreprinzători au încercat să câştige câteva grade în plus în apartamente prin închiderea balcoanelor, însă reprezentanţii Primăriei Huşi le-au readus aminte că există o lege care trebuie respectată. "Cineva de la etajul I a încercat să îşi astupe balconul şi oamenii de la primărie au cerut imediat stoparea lucrărilor. Ni s-a spus că legea nu dă voie să fie modificat nimic din construcţia locuinţelor. Este frig cu balcoanele goale, dar dacă nu ni se dă voie, asta este. Eu vin la fiica mea aici, la blocurile ANL. Ea are copil mic şi a făcut împrumut în bancă pentru a-şi lua centrală. Alţii însă nu au câte 40 milioane de lei şi stau în frig", a spus Aurica Biru. "Cine modifică locuinţa riscă să fie dat afară. Regulile sunt stricte. Nu este permis acest lucru, fapt care s-a ştiut încă de la început. Ele au fost proiectate într-un anume fel şi, pentru că tinerii beneficiari sunt doar chiriaşi în momentul de faţă, nu pot să facă modificări. Poate numai în cazul în care ar deveni proprietari, pe viitor", au comunicat autorităţile. Locatarii blocurilor ANL din zona industrială a oraşului se plâng că, pe lângă costurile ridicate ale centralelor achiziţionate, sunt obligaţi să consume câte două sau trei butelii pe săptămână, dar şi curent electric, în compensaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite