Andrei Gheorghe, către ascultătorii Radio România: „Duceţi-vă dracului în pădure, duceţi-vă în peşteri, violaţi dinozauri!“. Reacţia jurnaliştilor postului de radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Gheorghe, acuzat că i-a jignit pe ascultătorii Radio România FOTO Eduard Enea
Andrei Gheorghe, acuzat că i-a jignit pe ascultătorii Radio România FOTO Eduard Enea

Invitat la postul public de radio, Andrei Gheorghe a folosit un limbaj nepotrivit la adresa ascultătorilor, fără ca realizatorul emisiunii, Alexandru Rusu,  să aibă vreo reacţie. Angajaţii Radio România au reacţionat: „Ascultătorii nu merită să fie terfeliţi“.

ASCULTĂ AICI şi AICI ÎNTREAGA EMISIUNE

UPDATE În urma comunicatului emis de jurnaliştii Radio România, Andrei Gheorghe a postat pe Facebook următorul mesaj: 

„Acuma vre’o trei săptămîni am acceptat invitaţia domnului Alexandru Rusu la o emisiune moderată de acesta între orele 23 şi 02. Reacţia imbecila ne devoalează primitivismul instituţiei. Limbajul de asemenea. Citatul trunchiat şi neinteligibil este o parte dintr’o discuţie in care tradiţiei, cu a sa întoarcere către trecut, ii opuneam progresul ca unica alternativa viabila, altfel am continua sa trăim in peşteri. Făţărnicie şi lecţii de profesionalism este ceea ce primim de la radio romania. Adică nişte rataţi in meserie, slugi sordide şi suflete istovite care îşi terfelesc ascultătorii, lupta ferm pentru dreptate. ) cit despre cuvintele de nedescris nu le’am prea identificat in text. Scuze domnului Rusu şi domnului Preda şi regrete ca trebuie sa lucreze cu aşa nişte cretini. Ascultaţi şi voi seria de fonfaiti, fleoscaiti şi vorbitori cu proteza uitată la buda şi ginditi’va cum aceşti specialişti ronţăie anual bugete mai mari ca protv’ul şi antena la un loc. Emisiuni care sa spună ceva? Spălarea de cadavre. Umor? Glume cu uac, uac, uac. Informaţii? Mai bine efemeride.ro. Cea mai nereformată, mai îmbătrânită in rele şi mai toxica Gaşca din romania lucrează la stat, la radio, la TVR şi la agerpres. Specialist in media cu tulnice“. 

Angajaţii Radio: Ascultătorii nu merită să fie terfeliţi

„Colectivul jurnaliştilor din Radio România se declara mâhnit de faptul că în urma unei emisiuni difuzate la Radio România Actualităţi, invitatul Andrei Gheorghe a folosit cuvinte greu de reprodus la adresa ascultătorilor, iar realizatorul Alexandru Rusu nu a luat măsuri. Radio România nu este un post «de rahat» dacă e să îl cităm pe Andrei Gheorghe, iar ascultătorii nu merită să fie terfeliţi de către un rebut al radioului comercial“, potrivit unui comunicat al Radio România.

„Duceţi-vă dracului în pădure, duceţi-vă în peşteri, violaţi dinozauri”, sunt cuvintele folosite de Andrei Gheorghe, în direct, pe postul naţional de radio.

Când moderatorul îi spune că sunt ascultători care nu pot suna şi că au trimis mesaje, Andrei Gheorghe spune că nu îl interesează (min.13.40) şi preia controlul asupra formatului emisiunii: „o să facem intrarea mesajelor mai încolo, dar emisiunea e a ta“.

Întrebat cum se descurcă cu „haterii“, Andrei Gheorghe a răspuns: „Când am venit în Bucureşti, taica-meu abia murise şi primul an probabil şi-au dat seama că mă doare. Toate trimiterile anale şi felaţiile erau la adresa lui taica-meu. Mă descurc uşor, că am trecut peste asta. Când mă duc acasă ascult radio şi mă gândesc la proşti“ (min. 18:37)

Într-o discuţie despre cazul elevului trimis acasă să se tundă, Andrei Gheorghe a spus că, dacă ar fi fost copilul lui, i-ar fi zis să se tundă doar dacă vrea el. „În tot discursul ăsta apar nişte voci care spun că e şcoală confesională. Ok, e adevărat. Te duci undeva, asa e regula. Pe bune? Regulile sunt făcute ca să fie la nesfârşit respectate. Atunci staţi dracu' în pădure. Duceţi-vă în peşteri. Violaţi dinozauri. Dacă nu încălcam regulile până acuma, eram copiii părinţilor noştri“  (min 19:20)

Jurnaliştii Radio România au cerut suspendarea din funcţie a realizatorului emisiunii şi deschiderea unor cercetări disciplinare împotriva realizatorului Alexandru Rusu dar şi a managerului Dan Preda.

„Este pentru prima dată în istoria radioului public când, pe post, sunt folosite cuvinte jignitoare la adresa publicului ascultător. Ca urmare a acestui derapaj, cerem public suspendarea din funcţie şi deschiderea unor cercetări disciplinare împotriva realizatorului Alexandru Rusu, dar şi a managerului Dan Preda. Alexandru Rusu i-a permis timp de 2 ore lui Andrei Gheorghe să folosească un limbaj care nu face cinste postului naţional de radio, iar Dan Preda a muşamalizat acest derapaj cu bună ştiinţă!“, se mai arată în comunicat.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite