UPDATE Jurnalistul Adelin Petrişor, victima scandalului „Udrea-Bica“. TVR: Comisia de Etică nu a primit nicio sesizare cu privire la această situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La sfârşitul săptămânii trecute, Adelin Petrişor a publicat, pe blogul personal, o discuţie înregistrată de colega sa de la Ştirile TVR, Andreea Anghel, cu procurorul Alina Bica
La sfârşitul săptămânii trecute, Adelin Petrişor a publicat, pe blogul personal, o discuţie înregistrată de colega sa de la Ştirile TVR, Andreea Anghel, cu procurorul Alina Bica

Ziaristul Adelin Petrişor ar putea fi anchetat de Comisia de Etică a TVR, după ce a publicat pe blogul personal un interviu cu procurorul Alina Bica despre vizita acesteia la Paris cu Elena Udrea, scrie exclusivenews.ro.

UPDATE Astăzi, 3 noiembrie, reprezentanţii TVR au trimis un comunicat în care precizează că nu a fost făcută nicio sesizare la Comisia de Etică şi Arbitraj din TVR cu privire la publicarea interviului nedifuzat de TVR cu şefa DIICOT de către jurnalistul Adelin Petrişor. 

Jurnalistul Adelin Petrişor ar putea fi anchetat de Comisia de Etică din TVR pentru că a publicat pe blogul personal înregistrarea unui interviu telefonic cu Alina Bica, şefa DIICOT,  fragment ce nu a fost difuzat în cadrul Telejurnalului, după ce magistratul ar fi făcut presiuni asupra şefului Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci. Mai exact, Comisia de Etică vrea să verifice dacă ziaristul a încălcat regulamentul intern al TVR după ce a publicat un material aparţinând Televiziunii Române care nu fusese difuzat în prealabil pe unul dintre canalele sale, notează exclusivenews.ro.

Concret, la sfârşitul săptămânii, Adelin Petrişor a publicat, pe blogul personal, o discuţie înregistrată de colega sa de la Ştirile TVR, Andreea Anghel, cu procurorul Alina Bica, despre pozele în care magistratul apare la cumpărături, în Paris, alături de preşedintele PMP, Elena Udrea.

„Imediat după declanşarea scandalului Udrea-Bica, colega mea Andreea Anghel a sunat-o pe doamna procuror-şef DIICOT. Era normal să luăm o reacţie. Doamna procuror a spus: «Bănuiesc că înregistraţi convorbirea…», «Da», «În ce poze am apărut? Nu aveţi prieteni, nu ieşiţi în weekend? Am apărut în poziţii dezolante? Am apărut trăgând pe nas?»“, ar fi spus Alina Bica în discuţia cu Andreea Anghel, transcrisă de Petrişor pe blogul său. Acesta susţine că, după câteva ore, colega lui a fost sunată de şefa DIICOT, care i-ar fi cerut să nu difuzeze interviul, motivând că nu a ştiut că a fost înregistrată. Mai mult decât atât, Petrişor a dezvăluit că directorul Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, este cel care ar fi considerat că rugăminţile procurorului-şef DIICOT trebuie ascultate şi ar fi decis scoaterea interviului din ştirile TVR.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat pentru site-ul dcnews.ro, Lucaci declară că nu a avut niciun amestec în această decizie, precizând totodată că hotărârea i-a aparţinut în întregime reporterului TVR. „Reporterul nostru a vorbit de două ori cu doamna Bica şi a dat ce a considerat de cuviinţă. Adelin Petrişor a preferat să dea ce i-a plăcut lui din ce a auzit din discuţie“, susţine Lucaci.

Adelin Petrişor a reacţionat, tot pe blogul personal, declarându-se „amuzat şi îngreţoşat de laşitatea“ şefului Ştirilor TVR. 

CSM verifică fotografiile Udrea-Bica de la Paris

Imaginile în care apar Alina Bica, procuror-şef al DIICOT, şi Elena Udrea, făcute în luna februarie la Paris, vor fi verificate şi de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii CSM au luat această decizie iniţial chiar la cererea procurorului care a cerut să-i fie apărată reputaţia.

„Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unor verificări, atât privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale, formulată de doamna procuror Alina Mihaela Bica, cât şi prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie 2014, a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror-şef al DIICOT”, arată oficiali din CSM.

Procurorul Alina Bica, politicanul Elena Udrea şi prietena sa Ana Maria Topoliceanu au fost fotografiate împreună la cumpărături în capitala Franţei. Deşi făcute în luna februarie, imaginile au fost date publicităţii săptămâna trecută, cu două zile înaintea primului tur de scrutin.


UPDATE Şefa DIICOT, Alina Bica, şi Elena Udrea, fotografiate împreună la Paris. Udrea: Fotografiile sunt făcute de servicii la ordinul lui Ponta Şefa Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Alina Bica, şi Elena Udrea apar în mai multe fotografii ce par a fi fost făcute la Paris în luna februarie a acestui an. Imaginile au fost publicate, pe un blog, cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. Elena Udrea acuză că în spatele atacului stă Victor Ponta. La rândul ei, Bica susţine că a sesizat CSM.

Inspecţia Judiciară analizează pozele în care şefa DIICOT apare alături de Elena Udrea la cumpărături în Paris. Ce spune Bica într-un interviu TVR nedifuzat Inspecţia Judiciară din CSM s-a sesizat în cazul fotografiilor publicate joi în presă, în care procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, apare la cumpărături, în Paris, alături de preşedintele PMP, Elena Udrea, şi de Ana Maria Topoliceanu, o apropiată a acesteia, în weekendul de Ziua Îndrăgostiţilor. Adelin Petrişor  a postat pe blogul său un interviu luat de o colegă din TVR Alinei Bica şi nedifuzat. Ponta spune că nu va schimba şefii Parchetelor.

Adelin Petrişor, în atenţia regimului Kim Jong-un, după un interviu cu singurul nord-coreean evadat dintr-un lagăr Un interviu realizat de Adelin Petrişor cu Shin Dong-hyuk, singurul nord-coreean născut într-un lagăr, a trezit nemulţumirea autorităţilor din Coreea de Nord, scrie Pagina de Media. Oficialii din această ţară au trimis Televiziunii Române, prin intermediul Ambasadei de la Bucureşti, o scrisoare prin care îşi exprimă „nemulţumirea şi surprinderea“ în legătură cu un interviu difuzat la Telejurnal

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite