Alexandu Sassu, preşedinte în toată regula la TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Văcăroiu s-a oferit să negocieze cu Băsescu pentru alt candidat în locul lui Cătălin Avramescu. Plenul celor două Camere l-a validat, ieri, cu 247 de voturi pentru şi două împotrivă pe

Văcăroiu s-a oferit să negocieze cu Băsescu pentru alt candidat în locul lui Cătălin Avramescu.

Plenul celor două Camere l-a validat, ieri, cu 247 de voturi pentru şi două împotrivă pe fostul deputat PSD Alexandru Sassu în postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii publice de Televiziune, punând astfel capăt interimatului în această funcţie.

Parlamentarii au amânat însă numirea în CA al TVR a lui Alexandru Lăzescu, propus de PD, şi a lui Cătălin Avramescu, desemnat de preşedinţie. În semn de protest, parlamentarii PD au părăsit sala. Lăzescu primise aviz favorabil de la comisiile de specialite, în timp Avramescu fusese avizat negativ.

Propunerea de amânare a votului i-a aparţinut lui Nicolae Văcăroiu, care a spus că, până la următoarea şedinţă, va vorbi cu preşedintele Traian Băsescu şi îi va explica că persoana propusă de el nu va primi vreodată votul parlamentului, din cauza afirmaţiilor pe care le-a făcut la adresa senatorilor şi deputaţilor.

"Sunt sigur că preşedintele va înţelege şi va desemna un alt candidat", a adăugat Văcăroiu. Liderul deputaţilor PD, Cristian Rădulescu, i-a reproşat preşedintelui de şedinţă că s-a antepronunţat în privinţa lui Cătălin Avramescu şi că nu urmăreşte decât să lovească în şeful statului.

Poziţia democraţilor a fost susţinută de vicepreşedintele PLD, Raluca Turcan, care a precizat că parlamentarii formaţiunii sale nu pot participa "la această încălcare grosolană a legii, în detrimentul profesionalismului", şi că se retrag de la vot.

Răsvan Popescu, şef la CNA

Parlamentul l-a validat, ieri, şi pe Răsvan Popescu, propus de PNL, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Popescu a obţinut 235 de voturi favorabile şi 14 voturi împotrivă. El a declarat că una dintre priorităţile mandatului său va fi continuarea campaniei de conştientizare a părinţilor să nu mai lase copiii singuri în faţa televizoarelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite