Alegeri în patru localităţi bănăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru postul de primar al comunei sinistraţilor se "bat" şapte candidaţi

comunei Foeni, dar, potrivit sondajelor locale, cele mai multe şanse le au democratul Miomir Cizmaş şi independentul (fost social-democrat) Emil Călugăr.
Acesta din urmă a fost acuzat, imediat după inundaţiile din primăvara anului trecut, că şi-ar fi însuşit din ajutoarele destinate sinistraţilor. Acuzaţiile n-au fost probate până acum, dar Călugăr s-a ales cu excluderea din PSD. Fostul primar, social-democratul Ioan Laioş, ales în 2004, a demisionat din motive de sănătate.
Aproape 1.400 de localnici cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică să îşi aleagă primarul. Acesta nu va avea o misiune prea uşoară, având în vedere că problemele celor din Foeni sunt departe de a fi rezolvate, iar ameninţarea unor noi inundaţii încă planează asupra comunei.

La Periam, favorită este o femeie
Pentru scaunul de primar la Periam concurează cinci candidaţi. Favorita clară, conform sondajelor, este democrata Rodica Boancăş. Fostul primar, Edgar Klein, a demisionat din funcţie. Traseul politic al acestuia este cel puţin controversat. După ce a câştigat alegerile ca liberal, s-a înscris în PSD, apoi a revenit la PNL. Înainte de alegeri a trecut pe la ţărănişti şi pe la Forumul Democratic German.
La Periam sunt aşteptaţi la urne aproximativ 5.500 de localnici.

Primar şi consiliu local în Caraş
La Sacu (Caraş-Severin), localnicii sunt aşteptaţi să-şi aleagă primarul dintre cei patru candidaţi înscrişi. Nicolae Daminescu, din partea Alianţei D.A., este cotat cu cele mai multe şanse. Fostul primar de la Sacu, Ioan Axuc, a fost suspendat de prefectul de Caraş-Severin, după ce a fost condamnat penal. El a fost acuzat că a gestionat incorect fondurile localităţii, dar şi că a votat de câteva ori la alegerile trecute. Cu toate acestea, Axuc a încercat să se înscrie şi acum în cursa pentru primărie, dar tribunalul nu i-a validat candidatura.
Tot duminică, la Brebu Nou (Caraş-Severin) va fi ales consiliul local. Vor candida consilieri pe listele Forumului Democratic German (cotat cu cele mai mari şanse de a obţine majoritatea), pe listele Alianţei D.A., PSD, PRM şi PC.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite