Aglomeraţie la vamă din cauza turiştilor care se întorc din Grecia. Cel mai mult aşteaptă persoanele care intră în ţară pe la Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este aglomeraţie în vămile din sudul ţării, cu cozi de
maşini care se întind pe kilometri întregi. Se stă zeci de minute în vamă. FOTO Facebook/Poliţia de Frontieră
Este aglomeraţie în vămile din sudul ţării, cu cozi de maşini care se întind pe kilometri întregi. Se stă zeci de minute în vamă. FOTO Facebook/Poliţia de Frontieră

Vămile din sudul ţării sunt foarte aglomerate din cauza românilor care vin din vacanţă din Grecia şi trebuie să aştepte la punctul de triaj pentru a li se verifica documentele. Coada de de maşini se întinde pe kilometri întregi.

UPDATE Pe graniţa de sud, persoanele care intră în ţară pe la Vama Veche aşteaptă 100 de minute, fiind deschise două artere, conform site-ului Poliţiei de Frontieră. 

Şi la punctul de trecere de la Negru Vodă timpul de aşteptare este mare, de o oră, fiind deschisă o arteră pe sensul de intrare în ţară. 

La Giurgiu, autoturismele care intră în România aşteaptă, duminică după-amiază, 10 minute, fiind deschise şapte artere. 

Pe graniţa cu Ungaria, la Punctul de trecere Nădlac II timpul de aşteptare pentru autoturismele care intră în ţară este de o oră şi jumătate, deşi sunt deschise, conform Poliţiei de Frontieră, opt artere şi două staţii mobile, în timp ce la Petea şi Urziceni se aşteaptă o oră la intrarea în România.

Ştire iniţială:

Românii care revin din vacanţă din Grecia şi nu sunt vaccinaţi trebuie să intre în carantină deoarece ţara elenă a intrat în zona roşie, de astăzi. Exepţie fac doar cei care au fost infectaţi cu COVID-19 în ultimele 180 de zile şi copiii: cei până la 6 ani nu au nicio restricţie, iar cei cu vârste între 6 şi 16 ani trebuie să aibă test COVID negativ.

Deciziile privind izolarea trebuie luate de la DSP, care are un punct de lucru în vama Giurgiu, care este cel mai tranzitat punct terestru pentru românii care se întorc în ţară din Grecia, prin Bulgaria.

În punctul de triaj este un medic care pune o serie de întrebări turiştilor, iar apoi le dă acestora documentul care atestă că trebuie să stea 14 zile în carantină.

Aglomeraţie este şi la punctul de trecere a frontierei de la Calafat, pe ambele sensuri, scrie Digi24.

Grecia se confruntă cu o creştere a cazurilor de COVID-19, în condiţiile în care ţara se află în plin sezon estival. Cea mai gravă situaţie se înregistează în insule, precum Mykonos, unde incidenţa infectărilor este foarte mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite