Adrian Sobaru rămâne în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Sobaru, angajatul TVR aflat în arest la domiciliu din 25 septembrie, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la intrarea în sediul Guvernului, rămâne cu această măsură preventivă, a decis, vineri, Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă.

Magistraţii au respins definitiv, vineri, contestaţia procurorilor faţă de arestul la domiciliu dispus printr-o hotărâre a Judecătoriei Sectorului 1, în condiţiile în care procurorii au cerut juecarea în arest.

După şedinţa de judecată de vineri, avocatul lui Sobaru a declarat că nu se impune o expertiză psihiatrică în cazul clientului său şi că acesta a protestat la Guvern, în felul în care a făcut-o, pentru că avea o nemulţumire, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta i-a transmis un mesaj de "solidaritate şi de compasiune" lui Adrian Sobaru, vineri, şi a spus că Guvernul nu va depune plângere împotriva acestuia, pentru faptul că a forţat intrarea în curtea Palatului Victoria, admiţând că Sobaru are nevoie de asistenţă medicală, nu să fie arestat.

Arestat pentru deranjarea ordinii publice

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în urmă cu o săptămână, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Avocatul lui Sobaru a spus atunci că este mulţumit de decizia dispusă de judecător, precizând că se va consulta cu clientul său dacă o va ataca. El a adăugat că Adrian Sobaru şi-a recunoscut fapta în faţa magistraţilor şi a arătat că o regretă.

Joia trecută, după mai multe ore de audieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au decis să formuleze o cerere de arestare preventivă a lui Sobaru.

Adrian Sobaru este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce, în 24 septembrie, a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului. Ulterior, el a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri, până când a fost imobilizat de jandarmi.

Greva foamei în mai

În luna mai, Adrian Sobaru, angajat al Televiziunii Române, a intrat în greva foamei şi a protestat în faţa televiziunii publice.

„Sunt în greva foamei în faţa Televiziunii Române. Astăzi nu vorbesc, sunt legat la gură, căci n-am voie. Asta înseamnă presă în România. Pentru anumite persoane! Poate mâine pot vorbi?”, a declarat în mai Sobaru, citat de Mediafax.

El nu a precizat care sunt motivele pentru care a decis să apeleze la această formă de protest.

Gest extrem în Parlament

La şedinţa comună a Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, într-o tentativă de sinucidere, în semn de protest, el strigând: „Boc, aţi luat drepturile copiilor”. 

Sobaru a căzut de la o înălţime de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA”.

adrian sobaru salt mediafax


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite