Adevărul Live: Preotul Constantin Necula, despre îndoiala înscrierii copiilor la ora de religie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, în studioul Adevărul Live FOTO Marian Iliescu
Pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, în studioul Adevărul Live FOTO Marian Iliescu

Dezbaterea creată în jurul orei de religie este în plină desfăşurare, iar vocile seculariste cât şi ale oamenilor bisericii se aud tot mai tare. Preotul Constantin Necula, conferenţiar universitar şi o autoritate a învăţământului universitar teologic ortodox, a explicat, la Adevărul Live, cum vede toată această dezbatere publică.

Mai sunt doar două zile până când părinţii pot să opteze pentru înscrierea copiilor la ora de religie, iar campania Bisericii Ortodoxe Române în sprijinul opţiunii „pro” este susţinută de mai multe vedete şi personalităţi publice

Părintele Constantin Necula, conf. univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu a explicat la Adevărul Live cum şi de ce este nevoie de ora de religie în şcoală, dar şi de ce este deranjată BOR de decizia Curţii Constituţionale. 


Occidentul îşi revendică rădăcinile creştine, mai cu seama în contextul atentatului terorist de la Charlie Hebdo, iar întrebarea mea este: „Dacă hotărârea CCR ar fi trebuit luată după momentul de la Charlie Hebdo? Cum ar fi fost?”

Totuşi, sunt foarte bucuros că CCR a luat această hotărâre. Ora de religie trebuie transferată pozitiv către public, către părinţi, către copii. Este un moment de discernere pentru Biserică.

Mă bucur că fac parte din generaţia de preoţi care au şansa să reformeze învăţământul confesional.

Întrebarea este: ce fel de oameni vrei să pui la cârma ţării peste 20 de ani? Noi nu creştem viitorii oameni care să plătească impozite pentru Biserică.

Preotul Constantin Necula FOTO Marian Iliescu

Eu nu-mi îngădui sa dau niciun sfat părinţilor. Tot ce pot să le spun părinţilor este experienţa mea de viaţă, nefericitul ateu din mine din perioada adolescenţei şi momentul descoperirii lui Dumnezeu. Nu cred că există un om care să nu se bucure să-l descopere pe Dumnezeu. Eu nu-mi pun copiii să citească Sfânta Scriptură, nici nu-i trezesc duminică dimineaţă să mergem la Biserică. Ei doar văd ceea ce fac eu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite