Iulian Fota, la Adevărul Live: Industria de apărare a României a fost distrusă de „nemernici de-ai noştri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria de apărare a României a fost distrusă de lăcomie şi iresponsabilitate, iar ţara noastră trebuie să-şi consolideze capabilităţile militare în contextul actual internaţional, a apreciat Directorul Colegiului Naţional de Informaţii Iulian Fota în cadrul unei emisiuni Adevărul Live realizate de jurnalistul Cristian Unteanu.

Fostul consilier prezidenţial Iulian Fota a declarat la Adevărul Live că traversăm „o situaţie tensionată cu caracteristici de Război Rece“ şi  că un eventual conflict militar cu Rusia ar începe pe teritoriile României şi Poloniei.

Întrebat care ar fi soluţiile în acest caz, invitatul Adevărul Live a subliniat asupra necesităţii sporirii capabilităţilor militare proprii, strângerii şi îmbunătăţirii colaborării cu aliaţii, creşterii solidarităţii regionale şi consolidării interne. Trebuie să avem şi „o foarte mare grijă la relaţia bilaterală cu Rusia“, a semnalat fostul consilier pe probleme de securitate al Preşedinţiei României.

Pe de altă parte, Iulian Fota şi-a exprimat speranţa ca procesul de înarmare să se desfăşoare rapid şi să nu fie împiedicat de „combinaţia de lăcomie şi prostie“, care persistă de ceva ani şi ar fi un obstacol important şi acum.

Potrivit lui, vinovaţii de distrugerea industriei de apărare a României sunt „nemernici de-ai noştri“, nu străinii.

„Pentru profit personal şi-au permis să distrugă instalaţii care puteau fi vitale pentru situaţii de război“, a afirmat directorul Colegiului Naţional de Informaţii, dând ca exemplu de proastă gestionare combinatul chimic de la Făgăraş.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite