Adevărul Live, ora 12.00: Cristian Unteanu, în direct de la Bruxelles, despre negocierile României pentru postul de comisar european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a aflat numele persoanei pe care România a propus-o în funcţia de comisar european în ţară se discută intens despre portofoliul pe care l-ar putea conduce Corina Creţu - în acest moment europarlamentar PSD. Cristian Unteanu, corespondent Adevărul la Bruxelles, va vorbi la Adevărul Live despre ce opţiuni are România în acest moment.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Întors din vizita oficială pe care a făcut-o în China, premierul Victor Ponta a explicat de ce nu a făcut public până acum numele persoanei propuse de Guvernul României pentru funcţia de comisar european: ”"Până la momentul la care preşedintele desemnat, domnul Junker, decide ce portofoliu va acorda României şi, mai departe, care este persoana pe care domnia sa o preferă, eu nu am făcut şi nu voi face niciun fel de declaraţii. Mi se par extrem de iresponsabile, chiar ticăloase declaraţiile din România prin care, deja, este atacat orice posibil comisar european. Vreau să vă spun că 27 de ţări, în acest moment, toată lumea, toată clasa politică munceşte împreună pentru a avea un portofoliu cât mai bun. În România, în tradiţia clasică a ultimilor 10 ani, prima preocupare este să îl atacăm pe cel care ar putea fi comisar european. La fel s-a întamplat, extrem de condamnabil din punctul meu de vedere, atunci cand domnul Vosganian putea să ocupe un portofoliu important. A fost omorât din România de tot felul de ticăloşi şi am ajuns să avem un portofoliu, să zicem, de mâna a doua, cum a avut domnul Orban. Aceeaşi tactică se încearcă şi acum. Din fericire, însă, am reuşit să ţin negocierile mult timp departe de cei care vor să ne strice aceste negocieri şi interesul nostru naţional şi acuma e un pic târziu să strice ceea ce am negociat", a declarat premierul la întoarcerea la Beijing.

Explicaţiile premierului cât şi dedesupturile negocierilor sunt explicate pe live.adevarul.ro de corespondentul României la Bruxelles, Cristian Unteanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite