UPDATE Accident rutier în Germania: Un autocar cu 40 de românce la bord s-a răsturnat pe o şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
44 de românce au fost rănite FOTO noz.de
44 de românce au fost rănite FOTO noz.de

Un autocar cu muncitoare sezoniere românce s-a răsturnat în Saxonia Inferioară, un land din Germania, şase pasagere fiind grav rănite, relatează presa germană.

UPDATE 19.30 Ambasada României în Germania a furnizat informaţii despre situaţia româncelor victime ale accidentului rutier din Saxonia Inferioară. Potrivit misiunii diplomatice române, 40 de femei originare din România se aflau în autocar, iar 8 dintre ele au fost externate după ce au primit îngrijiri medicale.

„ Misiunea diplomatică a continuat demersurile iniţiate pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii de informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora.

Până la acest moment, conform informaţiilor furnizate de instituţiile medicale germane, 8 persoane de cetăţenie română au fost externate după ce au primit îngrijiri de specialitate în regim ambulatoriu.

Totodată, Ambasada României la Berlin a luat legătura cu angajatorul persoanelor implicate în accident, care a comunicat faptul că în autocar erau 49 persoane, din care aproximativ 40 cetăţeni români“, se arată într-un comunicat.

- Ştirea iniţială

Şase românce au fost grav rănite şi alte 38 uşor după ce un autocar s-a răsturnat în jurul orei locale 10.30 (11.30 ora României) pe şoseaua B 51, între Bad Essen şi Schwagstorf, relata initţial Neue Osnabruecker Zeitung.

Circulaţia a fost complet închisă pe B51. Mai multe echipaje de poliţie, maşini de pompieri, 17 ambulanţe şi două elicoptere au fost trimise la locul accidentului.

Una dintre românce a rămas prinsă sub autocar, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a fi descarcerată.

Potrivit poliţiei germane, în autocar se aflau 50 de persoane, aproape toate românce, care lucrau ca muncitoare sezoniere în agricultură.

Autocar cu romance la bord rasturnat pe o sosea din Germania FOTO noz.de

FOTO noz.de

Cauza accidentului încă nu este clară, dar, potrivit anchetatorilor, şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului într-un sens giratoriu, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Autorităţile din Osnabrück au pus la dispoziţie o linie telefonică gratuită, cu numărul 0541/500300, la care se oferă informaţii, inclusiv în limbile română şi polonă, celor care se tem că printre răniţi se află şi persoane apropiate.

Ambasada României la Berlin a remis un comunicat în care transmite că „are în atenţie accidentul rutier produs (...) în regiunea Bohmte-Leckermühle“.

„Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către misiunea diplomatică română de la autorităţile locale germane, printre aceştia se află şi cetăţeni români.

Precizăm că operaţiunile de identificare reprezintă un proces complex, aflat în desfăşurare. În funcţie de informaţiile oficiale transmise de autorităţile locale, vom reveni cu  date actualizate.

Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări“, se arată în comunicat.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514,  +49 30 21239516,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite