Şeful Parchetului Lugoj,  găsit în incompatibilitate pentru că este şi decan la o universitate privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Parchetului Lugoj, găsit în incompatibilitate
Şeful Parchetului Lugoj, găsit în incompatibilitate

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, Dumitru Cornean, a fost găsit în incompatibilit întrucât deţine şi funcţia de decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Europene „Drăgan” Lugoj, judeţul Timiş.

Potrivit unui comunicat emis de Agenţia Naţională de Integritate, Dumitru Cornean este prim-procuror din 1 ianuarie 2009, iar din 11 mai 2012 deţine şi funcţia de decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Europene „Drăgan" Lugoj.

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Lugoj a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite