Şantierul Naval Constanţa renunţă la judecată cu Guvernul în afacerea corvetelor multirol pentru Forţele Navale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
corvete

Şantierul Naval Constanţa (SNC) a depus astăzi, la Curtea de Apel Constanţa, o cerere de renunţare la judecată în dosarul de contencios administrativ şi fiscal pe care l-a deschis pentru a contesta HG nr. 48 / 2018, actul normativ care fundamentează derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial "Corvetă multifuncţională".

 Cererea de chemare în judecată a fost formulată strict în cadrul legal prevăzut de legea contenciosului administrativ, fără a se solicita suspendarea actului normativ contestat, se arată în documentul depus de SNC. 

  

 Potrivit documentului menţionat, decizia SNC de renunţare la judecată vine după ce acţiunea companiei a fost prezentată atât de mass-media, cât şi de ministrul Apărării, Gabriel Leş, drept principalul motiv pentru care Mapn a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor. 

Reamintim că procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), care a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”. 

Conform unor surse, trei competitori care au depus oferte în cadrul licitaţiei în felul următor: Naval Group, Franţa – Şantierul Naval Constanţa – 1,2 mld EUR; Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, Olanda – 1,255 mld EUR; Fincantieri SpA, Italia – 1,344 mld EUR, iar comisia de evaluare a ofertelor a stabilit că toţi competitorii îndeplinesc condiţiile tehnice stipulate in caietul de sarcini, motiv pentru care a întocmit un raport în care asocierea Naval Group, Franţa – Şantierul Naval Constanţa este indicată ca fiind câştigătorul licitaţiei, criteriul de departajare fiind preţul cel mai scăzut.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite