11 reprezentanţe diplomatice din România susţin marşul pentru drepturile homosexualilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul găzduieşte astăzi „Marşul Diversităţii“ pentru susţinerea drepturilor homosexualilor şi lesbienelor din România.

Marşul începe la ora 17.00 şi este ultimul dintre evenimentele dedicate minorităţilor sexuale, care au debutat în urmă cu şase zile sub numele de „Gay Fest". Marşul homosexualilor a primit susţinerea a 11 reprezentanţe diplomatice din România. Într-o declaraţie comună postată pe site-ul fundaţiei „Accept", ambasadele Africii de Sud, Australiei, Canadei, Cehiei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Spaniei, Suediei şi SUA îşi manifestă solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea minorităţilor sexuale din România.

Documentul atrage atenţia asupra faptului că homosexualii din România sunt în continuare victime ale discriminării, ba chiar ale unor acte de violenţă. „Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare din cauza orientării şi identităţii lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine trebuie să se bucure de drepturile şi libertăţile prevăzute pentru toţi cetăţenii", se arată în declaraţia ambasadelor.

„Sprijin marşul şi diversitatea pentru că toată lumea trebuie să aibă aceleaşi drepturi indiferent de orientarea sexuală. Eu sunt creştin practicant dar mă duc la marş. Nu e nicio incompatibilitate", a declarat, pentru „Adevărul", ambasadorul britanic, Robin Barnett. Preşedintele organizaţiei „Accept", Florin Buhuceanu, estimează că la marşul de astăzi vor participa doar în jur de 500 de oameni, deoarece homosexualii din România se tem să participe la evenimente publice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite