ZONA METROPOLITANĂ BUCUREŞTI ÎN CIFRE Capitala ar câştiga peste 430.000 de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Zona Metropolitană Bucureşti s-ar realiza, aceasta ar însemna un aport de populaţie de peste 430.000 de locuitori, răspândiţi pe cei 2.500 de kilometri pătraţi cu care s-ar mări Capitala.

Potrivit sondajelor realizate de autorităţi, realizarea Zonei Metropolitane Bucureşti ( ZMB) ar însemna o creştere a populaţiei Capitalei cu 430.000 de locuitori. Dintre aceştia, 40 la sută ar fi în mediul urban, jumătate din cifra totală fiind populaţie activă, angajată în câmpul muncii.

Pe aceeaşi temă

HARTA ZONEI METROPOLITANE BUCUREŞTI Capitala se va mări cu 2.500 de kilometri pătraţi, va include Ilfovul şi va avea un guvernator

CE PRESUPUNE ZONA METROPOLITANĂ BUCUREŞTI: 23 de staţii CFR şi inelul feroviar al Capitalei trebuie reactivate

De altfel, chiar şi fără ZMB, datele oficiale arată o interrelaţie puternică între Bucureşti şi aceste localităţi în ceea ce priveşte schimbul de forţă de muncă. Statisticile arată că în 68% din localităţile propuse spre a fi incluse în Zona Metropolitană lucrează deja persoane cu domiciliul în Capitală.
În plus, o mare parte din bucureşteni au migrat deja cu locuinţele spre zonele limitrofe Capitalei, în căutarea unei zone mai liniştite în care să traiască.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite