Zeci de mii de oameni au blocat Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 50.000 de oameni veniţi din toată ţara protestează astăzi în faţa Guvernului. Angajaţi din învăţământ, sănătate, poştă sau CFR au venit înarmaţi cu tobe, clopoţei, cruci şi chiar un coşciug. Peste 100 de mineri s-au alăturat mitingului din Capitală.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Ora 12.20: Unui bărbat de aproximativ 60 de ani i s-a făcut rău în timpul protestelor. Bărbatul a leşinat, iar medicii l-au luat pe targă şi l-au scos imediat din mulţime. Potrivit reprezentanţilor de la SMURD, 23 de persoane au primit ajutor la corturile instalate în piaţă, şapte dintre acestea au ajuns la spital,  o persoană având pre-infarct, fiind în stare gravă.

Ora 11.00:  Protestul de astăzi din Piaţa Victoriei la care participă zeci de mii de oameni este cu siguranţă unul inedit. Participanţii la miting scandează lozinci pe ritmuri muzicale, în timp ce alţii protestează prin dans. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi  care au venit cu tobe, cu clopoţei, iar fiecare sindicat îşi cântă imnul. 



În Piaţa Victoriei a răsunat şi melodia „Dansul pinguinului“,mulţi protestatari mişcându-se prin mulţime executând paşii dansului.
Potrivit Mediafax, versurile au fost adaptate pentru acest protest: „Un pinguin conduce Guvernul / Şi totul se mişcă greu, greu, greu
Un pinguin ce-aduce infernul / Dar se crede mare zmeu, zmeu, zmeu“.

image

Membri Sindicatului Protecţiei Copilului din Giurgiu au venit cu tobe la care băteau cât de tare puteau. „Vrem să-i stresăm cu prea mult zgomot, să vedem dacă sunt în stare să pună impozit şi pe zgomot. Am salariul de 600 de lei şi trebuie să trăiască cinci persoane din el“, a spus Nicu Tite, din Comuna Grădinari.



Protestatarii aveau aproape toţi pancarte inscripţionate cu mesaje la adresa guvernului, iar alţii au făcut chiar câteva caricaturi. Mesaje precum  „Degeaba râd toţi de tine Emil, ai exact înălţimea potrivită“, „Vrem venituri la nivelul anului 2008“ sau „Guvernul reprezintă un pericol“ erau scrise pe bannere şi pancarte.

image

Protestatarii din Bacău au venit au venit la miting cu un coşciug şi o cruce.   „Reprezintă înmormântarea lui Boc, iar crucea o dăm preşedintelui“, a spus licedul de sindicat al Poştei din Bacău.

Reprezentanţii biroului de presă de la Guvern spun că activitatea de lucru s-a desfăşurat astăzi normal, „în condiţiile în care acest lucru a fost posibil, dar angajaţii au încercat să se concentreze“.

image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite