Mituri despre Bucureşti: măicuţa care conduce maşina diavolului şi misterul fantomei de la Casa Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul timpului, au apărut o mulţime de mituri urbane care i-au făcut pe bucureşteni să tremure de frică şi dezgust. „Adevărul“ vă prezintă astăzi câteva mituri despre Bucureşti.

Mituri despre Bucureşti: plăcinta din carne de om

Se spune că în anii '20, lângă Hanul lui Manuc, ar fi existat o plăcintărie din care se putea cumpără plăcintă cu carne de om. Aceasta ar fi fost realizată după o reţetă secretă, dar toată născocirea este doar un mit urban.

Mituri despre Bucureşti: coarne de rădaşcă în băutură

Se spunea într-o perioadă că bucureştenii care organizau fel de fel de petreceri ar fi pus în băuturile invitaţilor coarne de rădaşcă pentru a le stimula apetitul sexual. Desigur, nici această poveste n-a putut fi dovedită vreodată.

Mituri despre Bucureşti: oraşul de sub Casa Poporului

Nu de puţine ori s-a vorbit despre faptul că sub Casa Poporului din Capitală ar exista un adevărat oraş plutitor. Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului, spunea în urmă cu mai bine de doi ani că nici nu poate fi vorba de aşa ceva.

Mituri despre Bucureşti: călugăriţa care răpea copii

În urmă cu mai bine de zece ani, în Bucureşti începuse să circule o poveste care îi speria pe toţi copiii. Se spunea că există o femeie îmbrăcată în haine de călugăriţă care are o dubă neagră cu numărul de înmatriculare 666. Atunci, se zvonea că aceasta ar fura copii de pe străzile Bucureştiului pentru a-i vinde. Nu de puţine ori bucureştenii vorbeau despre duba neagră ca fiind maşina diavolului.

Mituri despre Bucureşti: moarta care se ridica din coşciug

Se spune că în apropierea Bucureştiului era un sat în care murise, în urmă cu ani buni, o tânără foarte frumoasă. La ani buni de la moartea acesteia, într-o seară obişnuită, în sat s-ar fi organizat o petrecere. În acea noapte, se zice că un bărbat a întâlnit o tânără superbă care i-ar fi furat pe loc inima. Cei doi s-ar fi sărutat şi tânără l-ar fi muşcat de buză pe iubitul ei. Aceasta l-ar fi şters pe băiat cu batista ei, după care ar fi băgat-o în buzunar. 

Fata i-ar fi spus tânărului cum o cheamă şi într-un moment de neatenţie băiatul ar fi scăpat-o din ochi. Disperat că nu ştia unde a plecat, flăcăul s-ar fi dus a doua zi la familia fetei care i-ar fi spus că tânără murise de ani buni. Se spune că pentru a se convinge că ce povestise băiatul era adevărat, familia tinerei ar fi dezgropat-o. Atunci ar fi descoperit în coşciug că fiica lor era îmbrăcată cu rochia cu care o văzuse băiatul la petrecere, ţinând în mână batista însângerată.

Mituri despre Bucureşti: fantoma care se plimbă prin Parlament

Un alt mit urban a fost ţesut în jurul Palatului Parlamentului. Se spune că pe holurile enorme ale clădirii ar umbla în plină noapte o nălucă. Desigur, este doar un mit urban care nu a fost dovedit.

Mituri despre Bucureşti: Balta Vrăjitoarelor, peticul de apă blestemat

La doar 30 de minute de Bucureşti se află o zonă misterioasă, cunoscută după ce oamenii au început să brodeze în jurul ei fel de fel de poveşti. Se spune că Balta Vrăjitoarelor, aşa cum este numit peticul de apă de lângă Bucureşti, ar fi un loc blestemat şi care „n-ar avea fund“. De asemenea, se spune că localnicii ar fi văzut fulgere iscate din senin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite