Vinurile, la concurs!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate vinurile care pot fi găsite în rafturile supermarketurilor vor fi zilele acestea degustate şi notate de către un juriu format din jurnalişti străini specializaţi în domeniul vinului.

La finalul concursului, vinurile premiate vor purta distincţia chiar pe rafturi, astfel încât amatorii vor şti să aleagă un vin care poartă garanţia calităţii şi nu se vor mai lăsa păcăliţi de etichetă sau de recomandarea vânzătorului. Aceasta este a doua ediţie a „Premiilor de Excelenţă Vinul.ro”. „Am mai crescut faţă de anul trecut. Numărul participanţilor s-a dublat şi la fel şi memrii juriului.

De asemenea, de anul acesta competiţia devine internaţională, mai mulţi producători din ţările învecinate precum Republica Moldova, Ungaria, Serbia şi Bulgaria alegând să participe”, a decalarat Cezar Ioan, organizatprul concursului. Aşadar, pe lângă proba degustării vinurilor la raft va exista şi cea a vinurilor non-retail distribuite doar în hoteluri, restaurante, cafenele sau în magazine specializate.

Vor fi în concurs 350 de vinuri româneşti şi străine, dintre care 174 vor fi produse non-retail. Degustarea se va face în orb, iar principalele criterii de jurizare vor fi aspectul vinurilor, mirosul şi gustul. Comunicarea câştigătorilor se va face prin intermediul revistei Vinul.ro şi a site-ului cu acelaşi nume.    

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite