VIDEO/FOTO Reţeta românească care l-a reînviat pe Bach: muzică clasică după gust, presărată cu influenţe moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șase studenți la Conservatorul din Bucureşti au reinventat muzica clasică şi au pus compozitori precum Bach sau Beethoven faţă în faţă cu energia muzicii tinere.

Muzica clasică poate fi savurată atât în elegantele săli de concerte, cât și în cluburile cu bași puternici. Șase muzicieni din București au reușit să demonstreze că pot duce distinsele compoziții în zone muzicale nebănuite.

Classic Beat Orchestra este singura trupă din România care reinterpretează partiturile clasicilor precum Bach sau Beethoven într-o manieră proprie, aducându-le mai aproape de publicul tânăr. Artiștii reinstrumentează pasaje din muzica clasică, presărându-le cu influențe moderne, cum ar fi reggae, jazz, rock, brit-pop sau chiar muzică electronică.

image

Tineri îndrăgostiţi de muzică

Cei șase membri ai formației, două fete și patru băieți, sunt studenți la Conservator și sunt îndrăgostiți de instrumentele pe care le studiază. Mischa (pian), Gabi (tobe), Sabina (vioară), Mihail (violoncel), Emanuel (violă) și Andreea (voce) își petrec o mare parte din timpul liber în sala de repetiții, unde creează piese pe care niciun alt grup autohton nu a avut curajul să le interpreteze. Sunetistul trupei, Vlad, este cel care are grijă ca notele să se audă impecabil și să se îmbine în perfectă armonie.

Pe cât de îndrăzneț este proiectul muzicienilor, pe atât de originală a fost ideea înființării trupei. „Mă aflam la o petrecere într-un campus din Anglia. Mă plimbam pe coridor, când dintr-o cameră se auzea muzică clasică, iar din alta, muzică electronică. Suna genial și mi-am spus că asta este ceea ce vreau să fac. Așa a luat naștere Classic Beat Orchestra”, a dezvăluit Mischa, fondatorul și pianistul trupei.

CBO, la operă, dar și în cluburi

CBO a debutat în anul 2010, pe scena Operei Naționale din București, unde a surprins pentru prima dată publicul cu un stil nemaiîntâlnit în țara noastră. De atunci, muzicienii au participat la numeroase festivaluri și concursuri, cum ar fi Peninsula de la Târgu Mureș.

Aici au obținut locul al doilea și au fost invitați să concerteze la Festivalul Volt din Ungaria, care va avea loc în iulie 2012. De asemenea, mai multe cluburi au găzduit concertele trupei CBO, publicul fiind încântat de sunetele instrumentelor cu clape ori coarde, de ritmul dinamic al tobelor și de energia tinerilor artiști.

Formația a filmat în vara anului trecut și un videoclip la piesa „Here we go”, o reinterpretare plină de viață după compozitorul german de muzică barocă, Johann Pachelbel.

ACUM:

ATUNCI:

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite