VIDEO Ultimele ore din viaţa lui Ionuţ, copilul ucis de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ surprins de camerele de supraveghere din Parcul Tei în dimineaţa tragediei Captură Video
Ionuţ surprins de camerele de supraveghere din Parcul Tei în dimineaţa tragediei Captură Video

Imaginile de pe camerele de supraveghere din Parcul Tei din Capitală, din 2 septembrie, când Ionuţ a fost sfâşiat de câini, arată că fraţii au rămas mai bine de două ore nesupravegheaţi

Mai multe filmări de camerele de supraveghere din Parcul Tei în ziua în care Ionuţ Anghel (4 ani) a murit într-un mod tragic, atacat de câini maidanezi, au fost făcute publice, joi, la 17 zile după nenorocire, de Primăria Sectorului 2. Patru camere instalate în parc îi arată pe cei doi fraţi, Ionuţ (4 ani) şi Andrei (6 ani), cum se jucau pe alei, cu puţin timp înainte ca micuţii să ajungă pe terenul părăsit de lângă Parcul Tei.

Se întâmpla în dimineaţa zilei de 2 septembrie. Din filmări, se distinge că bunica, Aurica Anghel, i-a lăsat pe cei doi copii mai mult timp nesupravegheaţi, dar şi că un bărbat a intervenit pentru a-l ajuta pe fratele mai mare, care a venit cel mai probabil să ceară ajutor. Bărbatul ajunge de mână cu Andrei la unul dintre paznici.

2 septembrie, ora 9.21. Andrei apare pe filmare alergând pe o alee, în apropierea fântânii arteziene din Parcul Tei. După aproximativ 20 de secunde, apare în raza vizuală a camerei de supraveghere şi Ionuţ, care rămăsese în urmă, amândoi copiii fiind nesupravegheaţi.

Pentru că nu îl mai vede pe Andrei, Ionuţ se opreşte derutat în dreptul fântânii, la intersecţia a două alei. În cele din urmă, copilul îşi reia alergarea, probabil strigat de fratele său mai mare. În tot acest timp, bunica nu este nicăieri.

2 septembrie, ora 11.35. Camerele de la intrarea principal în parc arată cum Andrei intră însoţit de un bărbat care îl ţinea de mână. 

Imagini filmate cu puţin timp înainte ca Ionuţ să fie ucis

2 septembrie, ora 11.36. Andrei şi bărbatul care-l însoţea ajung în zona fântânii, unde se afla un paznic. După câteva secunde, cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii.
Potrivit anchetatorilor, trupul mutilat al lui Ionuţ a fost găsit după ora 11.30, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei.

ANCHETATORII ŞTIAU DE FILMĂRI

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au declarat că nu au putut oferi presei filmările până joi, pentru că nu au primit acordul Poliţiei, dar că imaginile au fost făcute de camerele de filmat ale administraţiei locale şi că se ştia de existenţa lor. „Nici noi nu avem acces la foarte multe informaţii din cadrul anchetei. În ceea ce priveşte problema câinilor fără stăpân, din păcate, noi avem mâinile legate. Noi nu putem face mare lucru, autoritatea fiind a Primăriei Capitalei“, a declarat Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

„Imaginile nu fac altceva decât să confirme faptul că doi copii, unul de 4 şi unul de 6 anişori, au rămas nesupravegheaţi un interval extraordinar de mare de timp“, a comentat Dan Antonescu, specialist criminolog si blogger „Adevărul“.

Tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, s-a prezentat, joi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a declarat că a venit pentru a vedea ce date noi au fost aduse în ancheta privind moartea fiului său. La ieşirea din sediu, acesta a precizat că, după ce a stat de vorbă cu Andrei, îi este clar ce s-a întâmplat în privinţa tragediei din familia sa.

„A fost cineva care a deschis poarta acolo. Am o oarecare idee despre cum au ieşit. Pe poartă nu aveau cum, poate pe undeva prin parc. Andrei a spus că acel bărbat care l-a condus la bunica a deschis o poartă. Nu dinspre parc, dinspre stradă“, a declarat Valentin Anghel.

„Acel bărbat care apare pe camerele de supraveghere a dat dovadă de spirit civic şi nu îl bănuiesc de nimic nelalocul lui sau de alte intenţii ascunse, omul acela a venit şi a adus bunicii nepoţelul“, a adăugat Dan Antonescu.

La rândul lor, surse din cadrul Poliţiei au declarat, pentru „Adevărul“, că ştiau despre existenţa imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din zona Parcului Tei, precizând totodată, că „imaginile făcute publice de presă nu sunt într-atât de relevante pentru a schimba mersul anchetei aflate în desfăşurare“. Lucru întărit şi de specialistul criminolog consultat de „Adevărul“. „Nu are nicio relevanţă, cauza morţii este clară. Aici vorbim numai despre ancheta morală. Ancheta penală îşi va urma cursul absolut firesc, iar verdictul îl va stabili instanţa“, a explicat Antonescu. (Mihaela Cojocariu)

Bunica spune că i-a pierdut din vedere doar 20 de minute

Imediat după tragedie, bunica lui Ionuţ, Aurica Anghel, le-a declarat poliţiştilor
că a ieşit cu cei doi nepoţi în Parcul Tei, aflat lângă locuinţa ei, şi s-a aşezat pe o bancă, lăsându-i pe cei mici să se joace în voie prin apropiere. Atunci, femeia a precizat că era pentru prima oară când venea cu copiii în acest parc. Aceasta a susţinut că, în jurul orei 12.00, şi-a dat seama că nepoţii ei au dispărut şi a avut, iniţial, intenţia să îi caute, dar a renunţat, gândindu-se că se vor întoarce singuri.

După aproximativ 20 de minute, Andrei, fratele mai mare al lui Ionuţ, s-a întors şi a anunţat-o că fratele său mai mic a fost prins de nişte câini. Femeia a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a plecat la locul indicat de copil.

Citiţi mai multe despre cazul copilului omorât de câini

Marius Marinescu susţine că micuţul de 4 ani găsit mort în parcul Tei nu a fost ucis de maidanezi, potrivit rezultatelor ADN. Anchetatorii infirmă ipoteza

Rezultatele ADN în cazul copilului de patru ani ucis de câini în parcul Tei arată că acesta nu a fost muşcat de niciunul dintre cei şase maidanezi, relatează DC News, care-l citează pe Marius Marinescu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, unul dintre activiştii pro-maidanezi. Parchetul General a infirmat marţi această ipoteză.

Audierile continuă în cazul copilului ucis de câini. Şeful Autorităţii pentru Supravegherea Animalelor, la Parchet

Şeful Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru a fi audiat în cazul copilului de patru ani care a murit după ce a fost muşcat de câini în Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

Noi audieri la Parchetul General în cazul copilului ucis de maidanezi. În faţa procurorilor a ajuns şi administratorul terenului unde s-a întâmplat tragedia

Noi audieri miercuri în dosarul în care se caută vinovaţii pentru moartea lui Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani ucis de câini maidanezi din Parcul Tei. Astăzi în faţa procurorilor a ajuns şi administratorul firmei pe terenul căreia Ionuţ a fost omorât.Constantin Ciorăscu a fost adus la Parchetul Instanţei Supreme cu mandat, întrucât nu s-a prezentat după ce a fost citat de anchetatori pentru a da declaraţii în acest dosar.

Posibili vinovaţi pentru moartea lui Ionuţ

Să nu ne amăgim singuri. Câinii nu au discernamânt, trăiesc instinctual, în lupta pentru supravieţuire. Adevăraţii vinovaţi pentru moartea lui Ionuţ trebuie căutaţi în altă parte.

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit vineri la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, unul dintre câinii care l-au muşcat fiind adoptat în 2008 de ONG-ul condus de aceasta. Avocatul acesteia a declarat, la ieşirea de la audieri, că femeia este incriminată în acest dosar, însă nu a fost pusă sub acuzare.

Mesajul sfâşietor al mamei lui Ionuţ, copilul mâncat de câini: ”Cum garantează Constituţia dreptul la viaţă, când haitele de bestii ucid fiinţe lipsite de apărare!?

Andreea Felicia Anghel, mama lui Ionuţ, copilul de patru ani ucis de câini, luni, în Parcul Tei din Capitală, a postat pe contul personal de Facebook un mesaj impresionant despre dreptul la viaţă garantat de Constituţie.

Sancţiuni în cazul copilului ucis de câini. Primarul Onţanu cere demiterea şefului Poliţiei Locale. Cazul a fost preluat de Parchetul General

Şeful Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, şi directorul general al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Isabela Hurjui, au fost sancţionaţi pentru lipsa de reacţie în realizarea atribuţiilor, în cazul copilului omorât de câini. Neculai Onţanu a propus şi demiterea acestora.

Proprietarul terenului pe care a murit copilul sfâşiat de câini, chemat la Poliţie. Paznicul a fost amendat cu 300 de lei

Poliţiştii de la Secţia 7 l-au amendat pe paznicul care supraveghea terenul unde un copil de patru ani a murit după ce a fost sfâşâiat de câini, luni, lângă Parcul Tei. 

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia.

Bunica copilului ucis de câini a sunat după 20 de minute la 112. Ea venise prima oară în Parcul Tei cu nepoţii

Bunica băiatului de patru ani ucis, luni, de câini, în apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a povestit anchetatorilor că a sunat la serviciul de urgenţe 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite