VIDEO Imagini şocante într-un autobuz al RATB: un bărbat este agresat de controlori pentru că nu are buletinul la el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un filmuleţ de-a dreptul şocant a fost publicat sâmbătă, 30 ianuarie, pe Youtube. În imagini se observă cum un bărbat prins fără card de călătorie de controlorii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) este agresat fizic şi ţinut cu forţa într-un autobuz de trei bărbaţi.

Filmuleţul este revoltător şi în imagini apare un bărbat care poartă pe umăr o geantă mare. Acesta este îmbrâncit şi ţinut cu forţa într-un autobuz, în timp ce trei bărbaţi care par a fi controlori îl pun să se legitimeze. 

Tânărul strigă „Ajutor, nu am buletinul la mine“, însă bărbaţii nu par foarte impresionaţi de strigătele tânărului.

Nici ceilalţi călători care au luat parte la incident nu au avut o atitudine normlă. În loc să intervină şi să-i dea o mână de ajutor bărbatului aceştia au preferat să filmeze şi din când în când să strige: „Trebuie să-l lăsaţi, asta e privare de libertate“.

În timp ce unii filmau, bărbatul striga cât putea de tare: „Mă doare piciorul, au, piciorul!“. Controlorii răspundeau nepăsători: „Lasă teatrul ăsta“.

RATB răspunde

Duminică dimineaţă, reporterii „Adevărul“ i-au contact pe reprezentanţii RATB pentru un punct de vedere. „Procedura e clară: în condiţiile în care n-ai titlu de călătorie trebuie să prezinţi un act de identitate în baza căruia se aplică sancţiune contravenţională. În niciun caz nu ai voie să privezi pe cineva de libertate, aşa ceva nu există. Din punctul nostru de vedere aceşti angajaţi s-au comportat inacceptabil. Comisia de disciplină va analiza cazul şi cei implicaţi pot fi sancţionaţi cu reducerea salariului sau chiar concedierea. Vom trata cazul cu maximă exigenţă“, a explicat Constantin Tobescu, reprezentant RATB.

Ce n-au voie să facă controlorii RATB

Cristi Danileţ a publicat pe Facebook un regulament pe care controlorii şi călătorii ar trebui să îl respecte.

regulament ratb
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite