Uriaşul cu suflet de Om: Andrei Irode, bodyguardul care nu-i lasă pe oameni să uite de #Colectiv, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Irode a devenit cunoscut publicului în urma tragediei din clubul Colectiv, acolo unde a ajuns cât a putut de repede, să-şi ajute prietenii. Fost bodyguard al locului mistuit de flăcări pe 31 octombrie, Andrei a făcut tot ce este omeneşte posibil pentru alinarea suferinţei tinerilor, dar şi pentru ca ceea ce s-a întâmplat în Colectiv să nu fie uitat.

Majoritatea evenimentelor rock din ultimii ani s-au desfăşurat sub atenta sa supraveghere. Din păcate însă, Andrei nu poate să fie peste tot, la fel cum nu a putut să fie prezent în Colectiv în seara tragediei. Însă a făcut de atunci ceea ce puţini alţi oameni au reuşit: i-a ajutat pe cei răniţi, a supravegheat buna desfăşurare a marşului care a urmat pe străzile Bucureştiului, a organizat cursuri de prim ajutor, arătându-le oamenilor ce trebuie să facă în situaţii similare celei din Colectiv.

Mai toţi cei care merg frecvent la concerte rock îl cunosc, îl apreciază pentru profesionalism şi ştiu că dincolo de imaginea dură şi puternică a unui agent de pază se află un suflet uriaş şi un om care inspiră respect, pe care la rându-i îl oferă şi pentru care expresia "safety first" este literă de lege.

În ultima perioadă, Andrei a făcut mai multe demersuri pentru ca ceea ce s-a întâmplat în clubul Colectiv să nu fie uitat, dar a realizat şi că schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi şi că poate că altfel ar fi stat lucrurile dacă în seara aceea cei prezenţi în preajma clubului ar fi ştiut să intervină.

De la ora 13.00, la Adevărul Live, Andrei Irode vine să facă un bilanţ trist al celor trei luni scurse de la tragedie şi să facă lumină asupra unor aspecte deloc de neglijat: unde s-a greşit, ce am învăţat şi ce este de făcut pentru ca asemena lucruri să nu se mai întâmple, dar şi ca cei 63 de morţi ai Colectivului să nu fie uitaţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite