UPDATE Adrian Voloc se afla la volanul maşinii care a spulberat o adolescentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O minoră în vârstă de 16 ani se află în comă, la Spitalul Floreasca din Capitală , după ce aseară, în jurul orei 18.30 a fost spulberată în timp ce traversa strada regulamentar. Oana Gîdea se întorcea de la şcoală, iar în dreptul staţiei de metrou Aurel Vlaicu a fost spulburată de un autoturism Volkswagen Multivan. Tânăra trecea strada printr-o zonă semnalizată doar cu indicator.

UPDATE 2

Adrian Voloc (33 de ani), şoferul care a accidentat-o grav pe fată, nu este la prima abatere de la lege. Vitezomanul are la activ, potrivit poliţiştilor rutieri, numeroase abateri de la limita legală de viteză precum şi neacordări de prioritate pentru pietoni. Mai mult, în urmă cu ceva timp, Adrian Voloc a avut permisul de conducere suspendat tocmai pentru neacordare de prioritate.

UPDATE 1.
Adrian Voloc avea la activ patru procese, penale, civile şi contravenţionale. Astăzi, reporterii „Adevărul“ au mers să vorbească cu Adrian despre incidentul care a avut loc aseară în zona Aurel Vlaicu. La vederea ziariştilor, bucureşteanul şi-a negat identitatea, susţinând că cel pe care îl căutăm nu mai locuieşte aici. După ce l-am recunoscut şi i-am făcut căteva poze în curtea blocului, bărbatul a reacţionat foarte violent, începând să tragă de aparatul de filmat. Văzând că nu vrem să i-l dăm a început să ne ameninţe că ne ia la bătaie dacă publicăm.

Starea Oanei este foarte grava

După ce a fost izbită de autoturismul condus de Adrian Voloc, în vârstă de 33 de ani, fata a fost proiectată într-o altă maşină care venea din sens opus. Fata a fost transportată la Spitalul Floreasca imediat după producerea accidentului, fiind operată de urgenţă de medicul Gabriel Dascălu.

Starea Oanei (foto jos) este încă foarte gravă. „A avut un cheag de sânge între creier şi calota craniană, care i-a fost extirpat. Până luni va fi sedată", povesteşte răvăşit tatăl Oanei, Ion Gîdea.

Martorii spun că şoferul autoturismului, Adrian Voloc, avea viteză. Ambii conducători auto implicaţi în accident au fost testaţi cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. „Şoferului i s-a întocmit dosar de cercetare care va fi înaintat spre soluţionare Biroului Cercetări Penale Sector 1 din cadrul Brigăzii Rutiere", a declarat subcomisar Daniel Piştea, de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.



Colegii sunt alături de Oana

Atât părinţii, cât şi colegii de clasă ai victimei sunt răvăşiţi vestea accidentului. „Suntem toţi alături de ea, măcar cu sufletul. Oana este genul de om care-şi face imediat prieteni. Aseară când am aflat am plecat imediat la ea la spital", a mărturisit Georgiana, o colegă de clasă.

Oana Gîdea


Oana Gîdea este elevă în clasa a IX-a la Liceul Sfântul Sava din Capitală, iar ieri-seară se întorcea acasă împreună cu mai multe colege de şcoală. „Afost prima dintre mai mulţi pietoni care treceau strada atunci. Era în faţa mea, doar pe ea a lovit-o", relatează o colegă de-a fetei, care era cu ea în acel moment.

Secretomanie la spital
Părinţii colegilor de liceu ai Oanei Gîdea l-au sunat pe purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, pentru a se interesa de starea fetei, de îndată ce au aflat de producerea accidentului. Reprezentantul spitalului a refuzat să le furnizeze date despre starea sănătăţii Oanei invocând confidenţialitatea datelor.

Contactat de reporterii ziarului „Adevărul de seară”, Bogdan Opriţa a spus doar că starea fetei este foarte gravă. „Este vorba despre o minoră, iar legea nu-mi permite să fac publice astfel de informaţii”, a spus Opriţa.

Citiţi şi: Ambulanţa a pierdut dializaţii şi o grămadă de bani publici

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite