Un restaurant cu preţuri ca salariile de la ASF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retsina este numele de rebotez al fostului restaurant Osho Fish de pe bulevardul Primăverii din Capitală, fratele lui Osho din capătul celălalt al clădirii. Motivul pentru care proprietarul grec al celor două restaurante Osho a decis să schimbe numele şi profilul celui de-al doilea, Osho Fish, rămâne necunoscut.

A schimbat şi specificul, dar nu prea mult: din pescăresc mediteranean, acum îi spun mediteranean cu mult peşte în meniu. L-au (re)deschis în martie 2014.

Retsina îşi trage numele de la un vin (alb şi rose) vechi grecesc, făcut acum vreo 2000 de ani, pentru prima dată. Retsina ocupă colţul din stânga al parterului unui bloc nou de pe Bulevardul Primăverii, chiar la mijloc între Piaţa Charles de Gaulle şi Mircea Eliade. Prima dată a fost acolo un restaurant franţuzesc, La Mangerie, unde se mânca mai bine decât la restaurantele care i-au urmat. Însa acela nu a rezista prea mult, bucureştenii au alte socoteli în minte. În capătul celălalt al lungii clădiri e Osho Steak, un restaurant pentru mâncătorii de carne brută, al aceluiaşi patron grec.

Nu îmi mai aduc aminte cum era amenajat Osho Fish, însă cred că Retsina a preluat amenajarea şi mobilierul, cu puţine schimbări de fond. Oricum, localul arată bine, e modern, foarte luminos de la ferestrele foarte mari, până la pământ, de pe ambele laturi spre stradă. Terasa e cam mică şi nu ştiu dacă are copertine care să te apere de soare vara. Noi am încercat să stăm afară, însă nu am putut din cauza aceasta, deşi este doar primavară. Sper să găsească o soluţie în scurt timp, altfel nu şi-ar merita nota maximă pe care le-am pus-o la ambianţă.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite