Un podeţ în Herăstrău şi de restul luminiţe. Facem, doamnă primar?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversă mare! Doamna Firea vrea neapărat să pună luminiţe de Paşte în Bucureşti. În opinia sa, problemele oraşului s-au terminat şi este neapărat nevoie să irosim bani. A terminat problemele cu RADET-ul, traficul, sănătatea şi învăţământul şi au mai rămas bani.

Logica este asta: am făcut economii, deci, trebuie să irosim banii! Păi, dacă dai banii economisiţi pe prostii nu se numeşte că nu ai economisit nimic?

„- Iubitule, nu am mai luat perechea aceea de pantofi, pentru că erau scumpi!
- Bravo, iubito! Deci, ţi-au mai rămas bani?
- Nu, pentru că am făcut economii şi am luat blana asta drăguţă.”

Eu sunt sigur că doamna Firea nu prea merge pe jos prin oraşul ăsta. De aceea nu cred că ştie despre problemele celor din Prelungirea Ghencea. Parcă doar anul trecut au murit câteva persoane acolo, din cauza condiţiilor de trafic. Însă doamnei Firea i se pare firesc, probabil. Na! E trafic... accidente rutiere... La ce să te aşteţi? Soarta!

Ce facem însă în Herăstrău, unde mai multe persoane au murit sau au fost rănite pe podul CFR? Ultimul accident a fost săptămâna trecută.

Bine, dar ce caută oamenii pe un pod CFR? De ce Primăria Capitalei, administratorul parcului, nu este capabilă de atâţia ani să construiască un podeţ pentru ca oamenii să nu mai fie obligaţi să circule pe podul CFR?

Editare: Alex Tache, persoană cu dizabilităţi locomotorii, mi-a scris că persoanele cu dizabilităţi nu pot accesa podul CFR, fiind obligate să ocolească pe la Mioriţa. Oare administraţia oraşului ce părere are?

Prea multe întrebări, nu?

Să fim constructivi!

Doamnă primar, dacă pentru administraţia dumneavoastră viaţa şi integritatea locuitorilor Bucureştiului nu este importantă iar podeţul din Herăstrău nu este o prioritate, vă ofer o soluţie.

Uitaţi, luăm 20 de grinzi de lemn şi le sprijinim pe maluri. Grinzile au 6 metri iar malurile sunt la 5 metri, deci, rezolvăm problema! Băgăm vreo 100 de cuie şi legăm grinzile cu aţă. În total, costă 840 lei (42 lei X 20 buc). Aduc eu cuiele şi aţa, deci, Primăria face din nou economii!

Şi, ca să fie frumos, ca să fie toată lumea împăcată, de 175 de mii de euro cumpărăm luminiţe ca să împodobim podeţul. O să fie de vis!

Facem, doamnă primar? Facem?

(există şi o petiţie online)

Marian Ivan
membru cofondator al OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite