Un nou local s-a închis din cauza „revoluţiei fiscale“. Proprietar: „Este imposibil în România să ai un restaurant legal 100%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou local din România s-a închis din pricina noilor măsuri ale „revoluţiei fiscale“. '80-'90 Gastropub & More din Bucureşti se înfiinţase în urmă cu 4 ani. La sfârşitul lui ianuarie, proprietarii unui local cu specific canadian din Cluj au anunţat, tot pe Facebook, că noile măsuri fiscale îi determină să-şi închidă afacerea.

„Începând cu data de 9 februarie, 80-90 Gastropub&More îşi închide porţile definitiv. Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi trecut pragul şi ne cerem scuze dacă nu ne-am ridicat întotdeauna la nivelul aşteptărilor voastre; cine ştie, poate într-o bună zi '80-'90 Gastropub & More va exista din nou. De asemenea, dorim să mulţumim în mod special guvernării PSD pentru modul în care reuşeşte să transforme mediul de afaceri într-un coşmar perfect. Felicitări!“, era mesajul postat de proprietarul  localului '80-'90 Gastropub & More, Cosmin Andrei Antohi, pe Facebook (foto mai jos).

image

Tema localului erau anii 80-90, o „plimbare“ în copilărie. 

„'80-'90 Gastropub & More îşi propune să ofere clienţilor o călătorie în copilăria lor, când papilele gustative erau mângâiate de "fasole bătută", "pâine cu untură", "pâine prăjită cu unt şi cu sare”, ”zacuscă” sau ”macaroane cu brânză”. Aceste preparate contribuie la crearea unei atmosfere care să ne aducă aminte de copilărie, alături de decorurile surprinzătoare şi de activităţile conexe“, se arată la descrierea fostului local, pe Facebook.

Localul a fost înfiinţat de Cosmin în 2014, din dorinţa de a avea un loc unde să mănânce cu prietenii. El e de profesie medic stomatolog, fără să aibă vreo experienţă în domeniul afacerilor. „A fost un vis“, zice el. A aflat singur ce înseamnă să gestionezi o afacere, fără vreun sprijin din partea statului. 

„Statul român nu sprijină în niciun fel o afacere nouă“, subliniază acesta. În plus, el crede că „este imposibil în România să ai un restaurant 100% legal“.

Potrivit acestuia, noua lege a salarizării îl obligă să angajeze cu normă întreagă pe persoanele pe care le plăteşte cu ora ca să spele vase şi să facă curăţenie. Mai spune că pentru a le plăti cu normă întreagă e nevoit să scoată mii de lei din buzunar. 

Consideră că primii ani ai unei afaceri, cum e cazul '80-'90 Gastropub & More, „sunt nişte ani foarte fragili“ şi e nevoie de mare grijă la ce se cheltuie şi cum se investeşte ca localul să meargă.

Întrebat cum ar trebui sprijiniţi antreprneorii la început de drum, Cosmin Andrei Antohi spune că statul ar trebui să-i consilieze gratuit pe doritori, să-i pună în contact cu alţi antreprenori care au reuşit şi care să le arate primilor care sunt paşii şi dedesubturile unui business. Iar pe partea fiscală, să-i scutească o perioadă, până au ajuns la un anumit nivel financiar.

Mai puteţi citi:

Povestea canadianului care-şi închide restaurantul din centrul Clujului din cauza taxelor: „Dacă să reuşeşti presupune să trişezi, ceva nu e în regulă“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite