Un bucureştean a „spurcat” cu 7 porci terenul pe care se va construi marea moschee din Capitală: „Aduc şi un butoi cu slănină. Un porc l-am îngropat acolo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terenul de lângă Romexpo pe care ar urmă să fie constuită cea mai mare moschee din Europa creştină a fost „spurcat“ de un bucureştean care a decis să aducă mai mulţi porci vii aici. În speranţa că cei care au gândit proiectul vor renunţa la ridicarea grandiosului lăcaş de cult, bucureşteanul a cumpărat şi un porc din supermarket pe care l-a îngropat în pământul pe care ar urma să se ridice moscheea.

Cătălin Berenghi, patronul cafenelei Krishna Caffe, susţine că va lupta până la capăt pentru ca moscheea ce ar urma să fie construită pe un teren din Bucureşti să nu apară aici.

Încercând să le distrugă proiectul celor care vor ca în Bucureşti să apară cea mai mare moschee din Europa creştină, patronul cafenelei susţine că a apelat la o metodă inedită, pe care a descoperit-o chiar pe reţelele sociale.

„Aduc şi un butoi cu slănină de porc“

„Cutumele musulmane spun că dacă pământul pe care se doreşte ridicarea moscheii a fost spurcat cu porci sau cu rămăşiţe de porci nu mai este bun pentru asta. Eu m-am gândit să comand şapte purceluşi de lapte, i-am vopsit şi i-am lăsat să zburde pe acolo. Pe cinci i-am vopsit în roşu, galben şi albastru şi pe doi i-am vopsit în roz. Cei roz sunt consideraţi trădători de ţară. Apoi am cumpărat un porc gata tranşat de la supermarket şi l-am îngropat acolo“, povesteşte bărbatul.

FOTO Facebook Catalin Berenghi

image

Acesta susţine că nu are de gând să se oprească aici pentru că ridicarea lăcaşului de cult în Bucureşti este „o ofensă adusă religiei românilor“. „Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem sau nu. Se aduce o ofensă religiei. De ce să se facă la mine în ţară cea mai mare moschee?“, a mai spus bărbatul.

FOTO Facebook Catalin Berenghi

image

Până în acest moment, bărbatul nu a primit nicio amendă întrucât susţine că totul a fost făcut în condiţii legale. De asemenea, acesta a precizat că în următoarele zile ar urma să înceapă nivelarea terenului pentru ridicarea lăcaşului de cult, atunci când are de gând să înceapă noi acţiuni pentru stoparea proiectului. „O să fac grătar acolo, o să arunc rămăşiţe de porc, o să comand un camion cu măruntaie de porc. Aduc şi un butoi cu slănină de porc. Dacă e nevoie mă lupt şi 30 de ani cu ei“, precizează bărbatul.

Proteste pentru proteste

Nu este prima oară când bucureşteanul protestează faţă de unele proiecte din oraş. Pentru a atrage atenţia celor care se ocupă cu întreţinerea şi refacerea străzilor din Bucureşti a plantat pe trotuar roşii, porumb şi mentă. În timpul altui protest, bărbatul a vopsit toate bordurile ciobite din faţa cafenelei sale. 

Pe aceeaşi temă:

Bucureşteanul care desenează bordurile ciobite de pe stradă în semn de protest: „Data trecută am amenajat o grădină cu legume pe trotuar”

Cea mai mare moschee din Europa creştină se ridică la Bucureşti. Detaliile unui proiect uriaş, fără „propagandă fundamentalistă“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite