FOTO Turcii de la Otokar sunt câştigătorii licitaţiei organizate de PMB pentru 400 de autobuze Euro 6, destinate înnoirii parcului RATB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general Gabriela Firea a anunţat luni că asocierea Otokar Europe SA - Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi este câştigătoarea licitaţiei organizate de PMB pentru cumpărarea a 400 de autobuze cu motorizare Euro 6, pentru înnoirea parcului RATB.

Valoarea contractului este de 100 de milioane de euro, eprezentând 250.000 de euro plus TVA, pentru fiecare autobuz.

Primarul general a declarat că, dacă nu vor exista contestaţii privind licitaţia, PMB va discuta cu producătorul turc de autobuze pentru a stabili un calendar de livrare. Firea a declarat că spera ca primele autobuze noi să circule în Capitală din această vară, 300 din cele 400 de autobuze contractate urmând a fi livrate în următoarele 12 luni.

Potrivit primarului Capitalei, autobuzele vor avea aer condiţionat, încălzire,sistem de informare, acces facil pentru persoanele cu dizabilităţi, supraveghere video interior şi exterior, sunt monitorizate, au sistem de taxare modern la fiecare uşă, iar datele sunt transmise la dispecerat.

La licitaţia câştigată de Otokar au mai participat Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, Man Truck&Bus AG şi Mercedes Benz România SRL.

Firea a mai anunţat că municipalitatea va mai cumpăra 400 de autobuze 6, pentru a schimba tot parcul auto

„Ne pregătim de o nouă achiziţie, tot 400 de autobuze Euro 6, pentru că vrem să înlocuim tot parcul auto. După calculele făcute, în Bucureşti, pentru ca autobuzele să vină ritmic, iar călătoriile să fie predictibile, ar fi nevoie de 1.500 de autobuze”, a declarat Firea.

Prezentarea de pe site-ul otokar.ro a unuia dintre modelele de autobuze produse de câştigătorul licitaţiei organizate de Primăria Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite