Tower Center ar putea avea locatari. Firma care a construit turnul din centrul Bucureştiului a depus la Tribunal planul de scoatere din insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Tower Center International (TCI), care a construit cea mai înaltă clădire din ţară (până la finalizarea turnului Sky Tower) este în insolvenţă din 11 august 2011. Pentru stingerea litigiului dintre dezvoltator, Industrialexport SA şi Alpha Bank, şi scoaterea din insolvenţă, firma a depus la Tribunal planul de reorganizare.

Tower Center International este o clădire de birouri de clasă A din apropiere de Piața Victoriei din București. Are 110 metri înălţime, cu 22 de etaje și 4 nivele în subteran, şi o suprafață totală de  aproximativ 32.000 de metri pătraţi, din care 22.000 metri pătraţi închiriabili.Clădirea stă goală de mai bine de trei ani.

Dezvoltatorul ar fi putut încasa în această perioadă peste 10 milioane de euro din chirii, potrivit unui calcul realizat de Economica.net pe baza chiriilor medii din zona Pieţei Victoriei.

Dacă creditorii vor aproba planul de reorganizare, cu o durată de cel mult patru luni, propus şi depus la Tribunal de către administratorul judiciar RVA Insolvency Specialists, clădirea ar putea primi primii chiriaşi, informează economica.net.

La începutul acestui an, compania de consultanţă imobiliară The Advisers a evaluat imobilul la 49,25 milioane de euro, iar valoarea de lichidare a acestuia este de 39,4 milioane de euro, fără TVA, se mai arată în planul de reorganizare. Valoarea totală a datoriilor firmei, la data de 15 iunie, este de 284,35 milioane lei (peste 65 de milioane de euro).

Mai multe informaţii despre mari proiecte imobiliare afectate de criză, aici: Top 10 şantiere imobiliare blocate după începerea lucrărilor în Bucureşti, de criză

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite